Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Els comuns volen que el Parlament insti el Govern a ajornar l’aplicació de nou calendari escolar

ACN null – Els comuns volen que el Parlament insti el Govern a establir una “moratòria mínima d’un curs” per aplicar el nou calendari escolar. Així ho estableix una moció […]

Agències 01/04/2022

ACN null – Els comuns volen que el Parlament insti el Govern a establir una “moratòria mínima d’un curs” per aplicar el nou calendari escolar. Així ho estableix una moció que es votarà al ple del Parlament de la setmana que ve. A diferència de la moció de la CUP, que demana la reprovació i dimissió del conseller d’Educació, Josep González-Cambray, el text dels comuns no entra a criticar la gestió del conseller. Sí que demana, en canvi, “iniciar un diàleg real, efectiu i permanent” amb la comunitat educativa; revertir les retallades augmentant la despesa del Departament d’Educació fins arribar, com a mínim, al 6% del PIB; i aplicar “de manera més pausada” els canvis de currículum de l’educació bàsica.

Els comuns volen que el Parlament insti el Govern a establir una “moratòria mínima d’un curs” per aplicar el nou calendari escolar. Així ho estableix una moció que es votarà al ple del Parlament de la setmana que ve. A diferència de la moció de la CUP, que demana la reprovació i dimissió del conseller d’Educació, Josep González-Cambray, el text dels comuns no entra a criticar la gestió del conseller. Sí que demana, en canvi, “iniciar un diàleg real, efectiu i permanent” amb la comunitat educativa; revertir les retallades augmentant la despesa del Departament d’Educació fins arribar, com a mínim, al 6% del PIB; i aplicar “de manera més pausada” els canvis de currículum de l’educació bàsica.