Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Els comuns volen que el Parlament consideri que cal emprendre accions per convocar eleccions amb la “major celeritat”

ACN Barcelona.-El grup parlamentari de CatECP ha presentat una proposta de resolució que aposta perquè el Parlament consideri que cal posar en marxa “amb la major celeritat, les actuacions necessàries […]

Avatar
Agències 30/09/2020

ACN Barcelona.-El grup parlamentari de CatECP ha presentat una proposta de resolució que aposta perquè el Parlament consideri que cal posar en marxa “amb la major celeritat, les actuacions necessàries que permetin avançar els terminis que portin a la convocatòria de les eleccions al Parlament”. D’altra banda, en un altre punt, el grup vol que la cambra afirmi que la renúncia del president inhabilitat Quim Torra a convocar eleccions “per interessos partidistes és una greu irresponsabilitat”. “El bloqueig institucional que provoca aquesta decisió és especialment greu quan el país ha de fer front a l’emergència sanitària provocada per la covid-19 i les seves conseqüències econòmiques i socials”, han lamentat.

En un altre punt de la iniciativa parlamentària, els comuns manifesten que la sentència d’inhabilitació per càrrec públic de Torra és “desproporcionada” i lamenten la “judicialització” de la política.Els comuns també proposen que la cambra afirmi que el diàleg entre els partits catalans, el Govern i el govern espanyol és la “via democràtica per resoldre el conflicte polític”. Apunten que l’estratègia de “confrontació intel·ligent és un camí esgotat que no condueix a cap avenç positiu pel país”.