Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Els comuns segueixen estudiant el fons del Govern però mantenen que “no el judicialitzaran”

ACN Barcelona.-La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha afirmat que el seu partit segueix estudiant el fons del Govern per fer front a les fiances del Tribunal de Comptes, […]

Avatar
Agències 09/07/2021

ACN Barcelona.-La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha afirmat que el seu partit segueix estudiant el fons del Govern per fer front a les fiances del Tribunal de Comptes, però ha manifestat que “mai judicialitzaran un conflicte que és polític”. Albiach ho ha manifestat al ser preguntada per la decisió de Cs i PPC, per una banda, i de PSC, per una altra, de portar al Consell de Garanties Estatutàries el fons de l’executiu. Així mateix, ha centrat la seva atenció en carregar contra “el funcionament del Tribunal de Comptes” que ha assegurat que és “una vergonya” i ha indicat que calen reformes estructurals per despolititzar aquests òrgans.

Després de remarcar que continuen estudiant el decret del Govern, Albiach ha criticat el Tribunal de Comptes: “Dels 11 membres, 7 estan escollits pel PP i es necessiten reformes estructurals per aconseguir despolititzar aquests òrgans”. Ha criticat que el PP a través del Tribunal de Comptes vol tancar “l’etapa de diàleg que s’ha obert per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya”. La presidenta d’En Comú Podem ha fet aquestes declaracions després de visitar el servei de telèfon de prevenció del suïcidi, posat en marxa per l’Ajuntament de Barcelona l’agost passat, acompanyada de la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa. Albiach ha explicat que han volgut conèixer de primera mà aquest servei telefònic per la prevenció del suïcidi que és possible gràcies a un conveni entre la Fundació Ajuda i Esperança i l’Ajuntament de Barcelona. Albiach creu que el Govern ha d’estendre a tot Catalunya el telèfon de prevenció del suïcidi. “Tenim una pandèmia que és la de les malalties mentals”, ha assegurat. “Cada vegada la salut mental i principalment la de la gent jove està molt afectada”. Ha posat com exemple que des l’Hospital Sant Joan de Déu els van explicar que s’han duplicat els casos de joves que arriben a urgències amb intents de suïcidis. Albiach ha dit que es necessita oferir horitzons vital d’esperança i futur als joves amb un accés a habitatges amb condicions dignes i una feina que no sigui precària; fer canvis estructurals com l’increment del nombre de psicòlegs a la sanitat pública i un pla de xoc de salut mental amb un telèfon de prevenció al suïcidi, entre altres mesures.