Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Els comuns qüestionen que el govern espanyol obri la porta a tornar a les ràtios prèvies a la covid a les escoles

ACN Madrid.-Els comuns han qüestionat que el govern espanyol hagi obert la porta a tornar a les ràtios prèvies a la covid-19 a les escoles. En una bateria de preguntes […]

Avatar
Agències 20/05/2021

ACN Madrid.-Els comuns han qüestionat que el govern espanyol hagi obert la porta a tornar a les ràtios prèvies a la covid-19 a les escoles. En una bateria de preguntes escrites registrades el Congrés aquest dijous, el diputat d’Unides Podem Joan Mena, pregunta al Ministeri d’Educació quina és la motivació de l’acord al qual ha arribat amb les autonomies que permet tornar a augmentar el nombre d’alumnes per aula. La formació lila defensa que baixar ràtios és “una mesura efectiva per millorar la qualitat de l’educació i un gran avenç que podia conservar-se de les mesures adoptades a conseqüència de la pandèmia”.

Mena demana que el govern espanyol expliqui quins són els motius pels quals no es manté la reducció de ràtios i l’ampliació de professorat i pregunta si no mantenir-ho pot “perjudicar la qualitat del sistema educatiu”.En Comú Podem també reclama saber quines mesures s’adoptaran “per garantir que els 35.000 professors contractats per donar resposta a la pandèmia no pateixen un retrocés dels seus drets laborals”.