Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Els comuns proposen un Govern amb ERC i el suport del PSC com a “única alternativa real” per a un executiu d’esquerres

ACN Barcelona.-El Consell Nacional de Catalunya en Comú ha aprovat aquest dissabte apostar per un Govern d’ERC i ECP amb el suport extern del PSC com a “única alternativa real” […]

Avatar
Agències 27/02/2021

ACN Barcelona.-El Consell Nacional de Catalunya en Comú ha aprovat aquest dissabte apostar per un Govern d’ERC i ECP amb el suport extern del PSC com a “única alternativa real” per a un Executiu d’esquerres. La coordinadora general de la formació, Jéssica Albiach, ha reconegut que no és una fórmula “fàcil”, però ha assegurat que és “l’única opció” davant els vetos creuats entre ERC i el PSC. En aquest context, Albiach ha demanat un “gest de generositat” als socialistes, la força guanyadora de les eleccions, i ha recordat que ERC té dues majories parlamentàries disponibles. Per això, també ha demanat “intel·ligència política” al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb l’objectiu d’afavorir la formació d’aquest Govern “progressista”.

La també presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem ha reconegut la impossibilitat de formar un Govern amb ERC i el PSC, però ha assegurat que la seva formació no està disposada a “resignar-se” davant la possibilitat de formar un Executiu d’esquerres. “Cal coratge, generositat, voluntat política i estar a l’altura de les necessitats del país”, ha manifestat en la roda de premsa posterior al Consell Nacional de la formació. En concret, Albiach ha demanat un “gest de generositat” als socialistes, després d’haver estat la força més votada, per “reforçar la majoria progressista i plurinacional” del Congrés dels Diputats. “Seria una qüestió d’intel·ligència política per part de Pedro Sánchez afavorir la formació d’aquest Govern”, ha manifestat. La coordinadora general de Catalunya en Comú ha defensat un Govern “progressista” davant la mateixa “fórmula fracassada de sempre”. Albiach ha afirmat que ERC està “atrapada” en la “inèrcia” dels darrers anys, “deixant” que JxCat “marqui el pas”. “Si ERC torna a escollir JxCat, s’equivoca”, ha manifestat. En aquest sentit, ha recordat que ERC té dues majories parlamentàries disponibles i, per tant, pot escollir. Albiach traslladarà el resultat del Consell Nacional als partits implicats en les pròximes reunions i proposarà al cap de llista d’ERC a les eleccions al Parlament, Pere Aragonès, la constitució d’un Govern entre ambdues formacions i el suport extern del PSC.