Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Els comuns no volen que s’ajornin les eleccions del 14-F excepte si es decreta un confinament domiciliari

ACN Barcelona.-La presidenta del grup parlamentari de CatECP, Jéssica Albiach, ha assegurat que el grup no vol que s’ajornin les eleccions del 14-F en cas que la pandèmia obligui a […]

Agències 04/12/2020

ACN Barcelona.-La presidenta del grup parlamentari de CatECP, Jéssica Albiach, ha assegurat que el grup no vol que s’ajornin les eleccions del 14-F en cas que la pandèmia obligui a prendre mesures per reduir la interacció social. Després de la reunió dels partits per abordar el dispositiu de les eleccions, en roda de premsa Albiach ha explicat que entendrien un ajornament electoral si es produís un confinament però no en cas de restriccions per la interacció social. Ha recordat que l’exercici del dret a vot és “fonamental” i que caldria garantir-lo. “Podríem anar a comprar roba i treballar però no a escollir el proper Govern”, ha ironitzat. Els comuns s’han mostrat contraris a reduir la campanya electoral a una setmana tal com ha suggerit el PPC.

Albiach ha explicat que a la reunió s’ha produït un “descord important” amb la possibilitat d’ajornar les eleccions si es produeix un escenari de restricció de la interacció social. Els comuns han fet una crida a la “responsabilitat” dels grups i ha demanat “abandonar” els interessos partidistes. Ha indicat que hi ha hagut “sintonia” en qüestions com situar els col·legis electorals en espais “més amplis”, incrementar el nombre de meses electorals i col·legis o proposar franges horàries per reduir el risc de contagi. La líder dels comuns al Parlament ha manifestat que hi ha altres temes “millorables” com que les persones majors de 60 anys o de risc que siguin escollides per formar part d’una mesa puguin renunciar-hi. Ha vist amb bons ulls que es faci una única tramesa de paperetes i propaganda als domicilis dels catalans i ha demanat que es faci marxa enrere en la proposta d’impressió a casa de les paperetes.La formació ha reclamat que a la propera reunió dels grups el 21 de desembre s’hi arribi “amb la feina feta” i “avançada”. En aquest sentit, han demanat que ens els propers dies es convoqui el grup de treball amb presència de cada partit.