Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Els comuns exigeixen a Nissan que esgoti “totes les vies de negociació” per evitar el tancament

ACN Barcelona.-Catalunya en Comú exigeix a Nissan que esgoti “totes les vies de negociació” per evitar el tancament de les tres plantes catalanes. En un comunicat, els comuns rebutgen la […]

Avatar
Agències 28/05/2020

ACN Barcelona.-Catalunya en Comú exigeix a Nissan que esgoti “totes les vies de negociació” per evitar el tancament de les tres plantes catalanes. En un comunicat, els comuns rebutgen la decisió de l’empresa automobilística de cessar l’activitat a les plantes de la Zona Franca, Montcada i Reixach i Sant Andreu de la Barca. Una decisió que, segons els comuns, suposa la pèrdua dels llocs de feina a més de 3.000 famílies de manera directa i gairebé 25.000 de manera indirecta. A més, segons els comuns, és necessària “una resposta immediata per part de totes les administracions per garantir la continuïtat de l’empresa amb un pla de viabilitat”.

Segons els comuns, la indústria automobilística ha de tenir futur a Catalunya “entomant els reptes de l’adaptació de la seva fabricació cap a models més sostenibles”. Alhora remarquen que la decisió de Nissan de tancar les plantes suposarà una despesa aproximada de 1.000 milions d’euros, mentre que la seva adaptació, tal i com estan demanant els sindicats, suposaria només una inversió de 300 milions d’euros.Catalunya en Comú comparteix que Nissan assigni la producció del vehicle elèctric que substitueixi el Nissan Leaf a la delegació de Catalunya. Una proposta que, segons els comuns, permetria mantenir l’ocupació i “garantir una transició justa que entraria dins del New Green Deal acordat per la UE amb una dotació de 100.000 milions d’euros entre el 2021 i el 2027”.Les coordinadores de Catalunya en Comú, diferents alcaldes i alcaldesses i representants de les direccions nacional i territorials acompanyaran al llarg del matí als treballadors en vaga indefinida des del 4 de maig als seus centres de treball.