Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Els comuns estudiaran si plantegen una proposta per reduir els casos de fraccionaments de contractes

ACN Barcelona – Els comuns estudiaran si plantegen una proposta per reduir els casos de fraccionaments de contractes, després que la Sindicatura de Greuges n’hagi detectat 44 possibles de “fraccionament […]

Agències 06/03/2023

ACN Barcelona – Els comuns estudiaran si plantegen una proposta per reduir els casos de fraccionaments de contractes, després que la Sindicatura de Greuges n’hagi detectat 44 possibles de “fraccionament indegut” en els últims cinc anys, segons ha comptabilitzat l’ACN. El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha explicat que ho estudiaran i que, segurament, el grup parlamentari d’En Comú Podem proposarà alguna iniciativa. “És evident que hem de tenir una tolerància zero envers la corrupció”, ha afegit. Un de cada quatre informes de la Sindicatura detecta “fraccionament indegut” de contractes. Són el 28,38% del total de 155 publicats des de febrer de 2018 fins ara.

Entre els assenyalats hi ha la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), la Sindicatura de Greuges, l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), la Línia 9 de metro, el Departament de Justícia i diversos òrgans municipals.

L’òrgan fiscalitzador assenyala incompliments de les normes per als contractes menors, que tenen un import màxim de 15.000 euros per a subministraments i serveis, i de 40.000 per a obres. En molts dels casos, la Sindicatura considera que la contractació separada s’hauria d’haver fet en un únic contracte, perquè es tracta de “necessitats recurrents o previsibles”.

En alguns casos, els informes avisen que “es va incomplir la prohibició de subscriure contractes menors que individualment o conjuntament superessin els valors màxims autoritzats per a aquest tipus de contractes”.