Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Els comuns denuncien el “fracàs” de la gestió dels ajuts als autònoms i demanen una nova convocatòria

ACN Barcelona.-Els comuns han reclamat al Govern una nova convocatòria d’ajuts a autònoms després que la campanya actual hagi estat un “fracàs”. La portaveu de CatECP, Susanna Segovia, ha criticat […]

Agències 10/11/2020

ACN Barcelona.-Els comuns han reclamat al Govern una nova convocatòria d’ajuts a autònoms després que la campanya actual hagi estat un “fracàs”. La portaveu de CatECP, Susanna Segovia, ha criticat que ha estat “mal pensada”, i ha demanat més recursos i un sistema diferent. Concretament, ha dit que 20 MEUR són insuficients i ha proposat un sistema tipus sorteig per evitar que fer una petició per accedir a la subvenció es converteixi en els “jocs de la fam”, com creu que ha passat aquest cop.

Després de les acusacions creuades entre el Departament de Treball i el de Polítiques Digitals pels problemes de la convocatòria, CatECP sol·licita la compareixença dels consellers Chakir El Homrani i Jordi Puigneró, a més del d’Empresa, Ramon Tremosa, i el vicepresident, Pere Aragonès. Ha reclamat que deixin de culpar-se “mútuament” i acordin treballar junts per solucionar-ho.Segovia ha criticat que l’import inicial, de 20 milions d’euros, és un “fracàs”, ja que a Catalunya hi ha uns 500.000 autònoms i això significa que, amb prestacions de 2.000 euros, només hi ha uns 10.000 beneficiaris. També ha carregat pel sistema de la convocatòria, que establia que s’assignaven els ajuts per ordre cronològic de peticions en una web que s’ha col·lapsat en múltiples ocasions. Els comuns han dit que no es pot tornar a fer una convocatòria amb aquest sistema de “competitivitat” que posa la gent “a la desesperada” i els sotmet a “hores d’infart” intentant fer la sol·licitud. Finalment, després que s’hagi publicat que el document aprovat pel Procicat sobre el 14-F estableix l’ús de pavellons o altres espais amplis, Segovia ha celebrat que s’estigui preveient aquests escenaris per celebrar els comicis. També que es parli de mesures per garantir el dret a vot a tothom i potenciar més el vot per correu.