Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Els comuns demanen planificació davant la sequera: “No es solucionarà fent la dansa de la pluja ni anant a Montserrat

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Els comuns estiren d’ironia i asseguren que la situació de sequera “no es solucionarà ni fent la dansa de la pluja ni anant a Montserrat”. En una roda de premsa a la seu de Catalunya en Comú, el portaveu, Joan Mena, ha afirmat que la formació participarà de la cimera de l’aigua prevista per aquest divendres al Parlament, ja que “és important treballar en qüestions” que el decret de Govern “no va concloure”. En la mateixa línia, Mena ha insistit que la resposta del Govern és insuficient, i ha exigit al president, Pere Aragonès, “que pensi a llarg termini”. “És més que evident que davant una sequera que fa trenta mesos que dura el que cal és preparar el país de cara al futur”, ha reblat Mena.

Mena ha afegit que la presidenta del grup parlamentari, Jèssica Albiach, i el diputat Lucas Ferro representaran a la seva formació a la cimera de l’aigua, i que totes les seves propostes aniran “en direcció de planificació ecològica”. Després de la convalidació del decret al Parlament, el President de la Generalitat, Pere Aragonès, va obrir la porta a incorporar en un nou decret les propostes que els grups plantegin a la cimera, i els comuns volen aprofitar-ho.<br />
<br />
<strong>Operació Catalunya</strong><br />
Respecte de la comissió d’investigació al Congrés sobre l’Operació Catalunya, que es constituirà aquest dimarts, Mena ha insistit que la seva formació “abocarà tots els recursos” per arribar fins al final de la qüestió. “Cada nova dada que coneixem del PP al davant del Ministeri és més greu que l’anterior” ha lamentat el portaveu. De la mateixa manera, Mena ha reiterat que el cas “no va d’independentistes o no independentistes” sinó de “qualitat democràtica de l’Estat”.

Publicitat

<strong>Reprovació a Campuzano</strong><br />
Mena ha tornat a denunciar “l’electoralisme” d’ERC i del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, arran de la polèmica generada sobre la construcció d’una residència a Santa Coloma de Gramenet. Davant la moció registrada pel PSC i Junts per reprovar Campuzano, els comuns han avançat que volen “ser rigorosos” i “escoltar primer les explicacions del conseller”. De totes maneres, Mena ha dit que “és evident que la seva actitud és denunciable “, ja que es tracta “d’un element tan sensible com les residències per a gent gran”.

<strong>Yolanda Díaz i Sumar</strong>

El portaveu dels comuns també ha avançat que la seva formació donarà suport a l’acte de ‘Sumar’ previst per aquest diumenge a Madrid. Mena ha afirmat que el projecte de la vicepresidenta tercera del govern espanyol, Yolanda Díaz, demostra una gran capacitat de “lideratge” i “d’il·lusionar el país”. “Díaz ha decidit trepitjar el país per escoltar la gent i no els platós perquè la gent l’escolti a ella”, i això “demostra una voluntat de fer política en la qual se senten molt còmodes”, ha assegurat Mena.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió