Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Els comuns demanen la dimissió de la delegada de Salut a Lleida per la gestió del brot de Tremp

ACN Lleida.-En Comú Podem ha demanat per carta la dimissió de la gerent de la Regió Sanitària Lleida, Divina Farreny, per la gestió del brot de covid-19 que afecta Tremp, […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Lleida.-En Comú Podem ha demanat per carta la dimissió de la gerent de la Regió Sanitària Lleida, Divina Farreny, per la gestió del brot de covid-19 que afecta Tremp, i en concret la residència Fiella, on han mort ja 55 residents pel virus. Segons els comuns, les morts a la capital del Pallars Jussà suposen un 10% del total de persones que han perdut la vida des de l’inici de la pandèmia a la demarcació de Lleida; unes dades que qualifiquen “d’escandaloses”. La carta, firmada pel portaveu de la formació, Jaume Moya, i la diputada provincial i regidora a la Paeria, Elena Ferré, també demana la dimissió del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, com a màxim responsable de la gestió de la crisi.

Segons En Comú Podem, les dades de morts per covid-19 a Tremp requereixen “actuacions immediates” i l’assumpció d’alguna responsabilitat política per les “deficiències” que han permès la situació al geriàtric de la Fundació Fiella. Segons els comuns, les persones mortes de la residència són gairebé l’1% de la població de la capital pallaresa; unes xifres que si es traslladessin a la ciutat de Lleida, serien de 1.4000 persones i a Barcelona, de 16.000. ECP lamenta que malgrat aquesta “dramàtica situació” no s’ha vist cap gest, acció ni tant sols missatge de suport o socors per tal de pal·liar la situació; cap actuació ni resposta per abocar recursos i aportar soluciona a la residència. Tot plegat, segons la formació, malgrat els sindicats col·lectius d’usuaris i l’espai polític ho hagi demanat reiteradament.Els comuns també recorden que de les morts que hi ha hagut al conjunt de la demarcació de Lleida, el 45% corresponen a residents de centres geriàtrics, cosa que posa el focus en la “pèssima gestió” que s’ha fet d’aquests centres. Per això, no només volen explicacions sinó també exigir responsabilitats.