Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Els comuns demanen la compareixença d’Aragonès al Parlament per les “males decisions en l’àmbit sanitari” del Govern

ACN Barcelona.-El portaveu de CatComú, Joan Mena, ha anunciat aquest dilluns que En Comú Podem ha registrat al Parlament una petició de compareixença perquè el president de la Generalitat, Pere […]

Agències 19/07/2021

ACN Barcelona.-El portaveu de CatComú, Joan Mena, ha anunciat aquest dilluns que En Comú Podem ha registrat al Parlament una petició de compareixença perquè el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hi doni explicacions sobre el que considera “males decisions en l’àmbit sanitari que ha pres la conselleria i el seu Govern”. En una roda de premsa, Mena ha assegurat que la cinquena onada de covid-19 “s’està escapant de les mans” del Departament de Salut i ha alertat que “l’atenció primària està al límit i avui hi ha un risc real de col·lapse hospitalari”. Per això, els comuns volen que Aragonès intervingui al Parlament “el més aviat possible” perquè la pandèmia “no fa vacances”. “El Govern ha pres males decisions i cal que siguin explicades”, ha dit.

Mena ha lamentat que “no s’han pres les mesures encertades” i que les unitats de cures intensives (UCI) poden quedar desbordades “en deu dies” per l’augment de casos crítics de coronavirus. Tot plegat malgrat que la Generalitat, ha assenyalat, s’havia compromès a invertir 300 milions d’euros al sector i a contractar-hi 3.800 nous professionals. “Fins ara s’han contractat només 1.000 gestors covid-19 i molts d’ells ja han acabat la seva tasca i, per tant, la seva contractació”, ha indicat.Taula de partits abans de la BilateralPreguntat per la propera reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat, prevista per al 2 d’agost a Madrid, el també diputat al Congrés ha qualificat de “molt bona notícia” que es reprengui aquest organisme i ha instat Aragonès a explicar “què portaran a aquesta Comissió Bilateral”. Per això, l’ha emplaçat a convocar una taula amb els partits catalans que serveixi per explicar “quines propostes traslladaran” des del Govern a la reunió amb l’executiu espanyol.