Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Els comuns demanen al PSOE que “d’una vegada per totes” la reforma del Codi Penal comenci el tràmit parlamentari

ACN Barcelona.-Catalunya en Comú ha demanat al PSOE i al ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, que “d’una vegada per totes” la reforma del delicte de sedició del Codi Penal […]

Avatar
Agències 05/07/2021

ACN Barcelona.-Catalunya en Comú ha demanat al PSOE i al ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, que “d’una vegada per totes” la reforma del delicte de sedició del Codi Penal comenci el tràmit parlamentari. El portaveu de la formació, Joan Mena, ha dit que des d’En Comú Podem ja s’ha fet “la feina que tocava” i que la proposta de refoerma està sobre la taula del govern espanyol i del ministre “de fa mesos”. “Demanem que comencem el tràmit parlamentari que requereix la iniciativa”, ha afegit. D’altra banda, Mena ha evitat pronunciar-se sobre la possibilitat que la Generalitat posi la fiança sobre la causa oberta al Tribunal de Comptes contra diversos ex alt càrrecs del Govern i ha demanat al PP que en “faciliti la renovació”.

“Estem pagant-ne les conseqüències”, ha lamentat Mena. I ha exigit als populars que no pensin “en clau política” i permetin la renovació: “És important per als òrgans constitucionals”, ha dit. La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, va dir a ‘La Vanguardia’ que el servei jurídic del Govern estudia “totes les opcions” per les fiances dictades pel Tribunal de Comptes i no descarta un aval de la Generalitat perquè “no hi ha prohibició constitucional a l’acció exterior”. Mena ha dit que estudiaran la fórmula concreta quan hi hagi una proposta damunt la taula però ha insistit que la solució també passa perquè es “despolititzi” el tribunal.