Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Els comuns critiquen el “menyspreu” cap al Berguedà, el Solsonès i el Ripollès de la doble consulta olímpica

ACN Barcelona – El portaveu de CatComú, Joan Mena, ha acusat el Govern de “retòrcer el mandat del Parlament” amb la pregunta diferenciada sobre els Jocs Olímpics d’hivern que ha […]

Agències 04/04/2022

ACN Barcelona – El portaveu de CatComú, Joan Mena, ha acusat el Govern de “retòrcer el mandat del Parlament” amb la pregunta diferenciada sobre els Jocs Olímpics d’hivern que ha presentat aquest dilluns. En una roda de premsa, Mena ha criticat la consulta “feta a mida” perquè “situa comarques de primera i de segona”, ja que el Berguedà, el Solsonès i el Ripollès tindran una pregunta diferent a la de les comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran. “És un menyspreu per a tres comarques importants d’aquest país”, ha dit, que “haurien de participar en la consulta en igualtat de condicions”.

El també diputat al Congrés ha exigit “transparència i garanties” a la Generalitat i ha deplorat que no hagi detallat encara “l’impacte dels Jocs Olímpics en aquestes comarques, les infraestructures necessàries, si hi haurà o no neu al Pirineu el 2030 o el balanç econòmic que tindran aquests Jocs”. Tot i la seva oposició a la candidatura, no ha aclarit si els comuns faran campanya activa pel ‘no’ a la consulta.

 

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i la d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, han presentat aquest dilluns la doble consulta que es farà als Pirineus sobre l’aspiració olímpica. A l’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars i l’Alt Urgell es preguntarà si la Generalitat ha de presentar candidatura per als Jocs Olímpics d’hivern, mentre que al Berguedà, el Solsonès i el Ripollès se’ls farà una altra pregunta: “La seva comarca s’ha d’involucrar en el projecte de Jocs d’hivern?”.