Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Els comuns condemnen les “conductes violentes”, però demanen no “criminalitzar” les mobilitzacions

ACN Barcelona.-Els comuns han condemnat aquest dilluns les “conductes violentes” que s’han vist arreu de Catalunya durant els darrers dies en el marc de les protestes contra l’empresonament de Pablo […]

Agències 22/02/2021

ACN Barcelona.-Els comuns han condemnat aquest dilluns les “conductes violentes” que s’han vist arreu de Catalunya durant els darrers dies en el marc de les protestes contra l’empresonament de Pablo Hasel. Això sí, demanen no “criminalitzar” les mobilitzacions. Ho ha dit el portaveu del partit, Joan Mena, qui ha recordat que la solució implica indultar el raper. “S’ha de garantir la llibertat d’expressió al nostre país”, ha afirmat. Pel que fa a les actuacions policials, la formació creu que “no es poden repetir” algunes de les escenes que s’han vist i que caldrà revisar els protocols. En aquest sentit, els comuns han avançat que tornaran a proposar al Parlament l’eliminació dels projectils de Foam.

Mena ha defensat “el pacifisme” i ha admès que les imatges del cap de setmana passat “no els han agradat”. “Les manifestacions han de ser pacífiques, perquè si no acabem parlant d’altres coses”, ha lamentat. Els comuns també consideren que cal analitzar i modificar els protocols d’actuació del cos dels Mossos, per resoldre els problemes que hi puguin haver i oferir “alternatives i solucions”.Pel que fa a la dissolució de la BRIMO, Mena considera que no els correspon a ells liderar una decisió com aquesta i creu que la “seguretat ciutadana” s’ha de debatre al Parlament de Catalunya. “Ha de ser un dels àmbits on hi hagi grans consensos”, ha dit, “per poder parlar i discutir sobre quines són les millors fórmules”.