Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Els comuns aposten per un indult “el més ampli possible”: “Quantes més activitats puguin reprendre els presos, millor”

ACN Barcelona.-El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, s’ha mostrat partidari que els indults als presos de l’1-O siguin “el més amplis possibles”. “Quantes més facetes de la seva […]

Agències 31/05/2021

ACN Barcelona.-El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, s’ha mostrat partidari que els indults als presos de l’1-O siguin “el més amplis possibles”. “Quantes més facetes de la seva vida puguin reprendre, millor. Quantes més activitats puguin fer, molt millor. Això provocaria una solució el més amplia possible”, ha respost en roda de premsa preguntat sobre si s’han d’indultar també les penes d’inhabilitació. D’altra banda, el portaveu ha avisat que amb aquesta qüestió no valen “mitges tintes”: “O s’està al costat de la llibertat o al costat de la dreta que boicoteja aquesta llibertat”, ha assegurat. En aquest sentit, ha lamentat que PP i Cs s’hagin entregat novament al “precipici” de Vox.

Mena considera que l’ofensiva de la dreta és contra el govern de coalició i contra Catalunya. “La dreta espanyola torna a repetir els mateixos errors: recollida de signatures, oposició al diàleg i foto Colón bis. Ja sabem de què va servir, per enterrar Cs com a alternativa política”, ha afegit. Segons Catalunya en Comú, els indults no són la solució a tots els problemes però ho veuen com un “pas imprescindible” per obrir un “temps de la política” i reactivar la taula de diàleg. Mena també ha celebrat que paral·lelament als indults s’estigui impulsant una reforma del Codi Penal. I ha afegit que la seva formació està treballant perquè aquesta reforma pugui ser la solució per a les persones que estan a l’exili i serveixi també perquè tothom es pugui mobilitzar al carrer sense “persecució”. En aquest sentit, ha reivindicat que si avui s’està davant l’oportunitat d’aconseguir indults i la modificació del Codi Penal és gràcies a la seva formació i al fet que formin part del govern de coalició. I ha volgut posar l’accent en el treball de la figura de Jaume Asens. Tot i les pressions internes del PSOE, Mena creu que Pedro Sánchez té clar que ha arribat el temps de la política i que no cedirà al “xantatge” de cap baró territorial socialista. Pel que fa a la taula de diàleg, ha defensat que també s’hi ha de parlar de la reactivació econòmica, la transició ecològica i la protecció dels serveis socials. Una taula que, segons ha dit, s’ha de reunir com més aviat millor.