Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Els comitès dels mitjans públics avalen una integració de l’ACN a la CCMA si es manté la plantilla i la “idiosincràsia”

ACN Barcelona – Els Comitès d’Empresa de l’Agència Catalana de Notícies (ACN), TV3 i Catalunya Ràdio han assegurat aquest dijous que una possible integració de l’ACN dins la Corporació Catalana […]

Agències 16/02/2023

ACN Barcelona – Els Comitès d’Empresa de l’Agència Catalana de Notícies (ACN), TV3 i Catalunya Ràdio han assegurat aquest dijous que una possible integració de l’ACN dins la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) “és ben rebuda” pels treballadors dels mitjans públics catalans. En un comunicat conjunt després que ERC i el PSC-Units hagin acordat realitzar un estudi per determinar les “modificacions” i “tràmits” per analitzar la viabilitat de la integració, els tres comitès han condicionat l’operació a que es mantingui l’actual plantilla de l’ACN i es faci efectiva l’equiparació salarial i laboral amb els treballadors de la CCMA. També han reclamat que en aquest procés es respecti la “idiosincràsia” i “autonomia” de l’ACN.

En el comunicat conjunt, els representants dels treballadors de TV3, Catalunya Ràdio i l’ACN han reivindicat que és “imprescindible que aquest procés representi la desgovernamentalització de l’ACN”.

Sobre l’equiparació salarial i laboral, han defensat que s’han d’equiparar les condicions dels treballadors de l’ACN amb els de la CCMA per “acabar amb el greuge que pateix la plantilla de l’ACN”.

Finalment, els professionals dels mitjans públics catalans han reclamat “transparència i comunicació” cap als responsables i els treballadors de l’ACN i la CCMA afectats per aquesta proposta.