Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Els comerciants preveuen un pont de la Puríssima “fluix” amb una caiguda d’almenys el 30% de les vendes

ACN Barcelona.-Els comerciants preveuen un pont de la Puríssima “fluix” amb una caiguda d’almenys el 30% de les vendes en comparació amb l’any passat, segons previsions de Comertia. Els festius […]

Agències 05/12/2020

ACN Barcelona.-Els comerciants preveuen un pont de la Puríssima “fluix” amb una caiguda d’almenys el 30% de les vendes en comparació amb l’any passat, segons previsions de Comertia. Els festius del 6 i 8 de desembre donen el tradicionalment el tret de sortida de la campanya de Nadal, on el comerç fa el 30% de la facturació anual. Aquesta vegada només obriran els establiments que tenen una sortida al carrer i no pas les botigues situades a l’interior de centres comercials, una decisió discutida per les patronals i les associacions de comerciants que la consideren “discriminatòria” i que “no respon a criteris epidemiològics”. “Tots som conscients que ha sigut un error i demanem que es corregeixi”, ha dit Roger Gaspa, president de Foment Comerç.

“És una decisió salomònica i inaudita a tot Europa”, ha afegit Gaspa, que ha recordat que el 85% de les botigues que estan en centres comercials tenen menys de 300 metres.”No entenem que 100 botigues a cel obert al carrer puguin obrir i que el mateix nombre de botigues en un centre comercial a cel obert no”, ha dit abans de posar com a exemple els principals eixos comercials de Barcelona, plens de gent aquest matí. “Si el Portal de l’Àngel fos un perímetre d’un centre comercial no podria obrir”, ha insistit. “La titularitat del sòl és un criteri epidemiològic? Un carrer a cel obert pot obrir un centre comercial a cel obert no. No ho entenem”, ha afegit.