Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Els comerciants de Barcelona diuen que els ajuts a la il·luminació nadalenca permetran que hi hagi llum en més eixos

ACN Barcelona.-Els comerciants adherits a les associacions Barcelona Oberta i Barcelona Comerç han celebrat aquest dissabte la decisió de l’Ajuntament de subvencionar el 75% del cost de la il·luminació nadalenca […]

Avatar
Agències 03/07/2021

ACN Barcelona.-Els comerciants adherits a les associacions Barcelona Oberta i Barcelona Comerç han celebrat aquest dissabte la decisió de l’Ajuntament de subvencionar el 75% del cost de la il·luminació nadalenca dels eixos comercials de la ciutat. En un comunicat, han indicat que els comerciants pateixen “fortes dificultats econòmiques” i estan “molt perjudicats” per l’impacte de la pandèmia, i en molts casos no podien fer front al cost de les llums nadalenques. “La mesura esdevé una ajuda destacada que permetrà que alguns eixos comercials que havien descartat ja la il·luminació per aquest any puguin recuperar el projecte”, afirmen les associacions en un comunicat.

Segons recorden, la il·luminació de Nadal “és una de les despeses més importants” que han d’assumir els eixos comercials, que repercuteix en els associats amb derrames especials. “En la situació actual, amb el tancament de comerços i l’ajornament de quotes de les associacions per ajudar als més perjudicats, es feia molt difícil suportar el 50% de la despesa habitual d’aquestes instal·lacions”, recorden Barcelona Oberta i Barcelona Comerç. Les dues entitats també celebren el fons ‘reActivem Barcelona’ i consideren que “només amb polítiques actives i ajustades realment a les necessitats” del sector es podrà dotar de “seguretat i certesa” a les empreses.