Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Els col·legis electorals d’arreu de l’Estat obren amb “absoluta normalitat”

|

- Publicitat -

ACN Madrid – Els col·legis electorals d’arreu de l’Estat han obert amb “absoluta normalitat” a les nou del matí, excepte els de les Illes Canàries que ho han fet una hora més tard. Segons ha detallat la subsecretària del Ministeri d’Interior, Isabel Goicoechea, ja s’han constituït el 99,8% de les 60.542 meses electorals on estan cridades a votar més de 35,5 milions de ciutadans espanyols. Per la seva banda, el secretari de Comunicació, Francesc Vallès, la jornada també ha començat amb normalitat a Melilla, un dels territoris on s’investiga una presumpta compra de vots. El govern espanyol té previst donar més detalls a partir de dos quarts de tres del migdia, on ja podrà oferir la primera dada de participació corresponent a les 14h.

Arreu de l’Estat, s’escolliran 66.924 regidors de 8.087 municipis, segons ha recordat la subsecretària del Ministeri d’Interior. En 97 s’escullen els alcaldes en règim de consell obert i en 44 localitats no s’han presentat candidatures i els comicis s’hauran de celebrar d’aquí sis mesos, tal com estableix la LOREG.

Publicitat

En total, 181.729 ciutadans estan fent de presidents i vocals de les meses electorals constituïdes aquest diumenge.

A banda de les eleccions municipals, hi ha 12 comunitats que també celebren les eleccions autonòmiques. Es tracta de l’Aragó, el Principat d’Astúries, Cantàbria, Castella-La Manxa, el País Valencià, Extremadura, les Illes Balears, La Rioja, la Comunitat de Madrid, Múrcia, Navarra i a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

D’altra banda, a les Illes Balears també es renoven els membres dels Consells Insulars de Menorca, Mallorca i Eivissa; i a les Illes Canàries els electors escolliran els 157 consellers dels ‘cabildos’.

En una roda de premsa des del recinte firal d’Ifema, a Madrid, la subsecretària del Ministeri d’Interior, Isabel Goicoechea, ha agraït la tasca dels prop de 99.000 agents de la Guàrdia Civil, CNP, cossos policials autonòmics i locals per vetllar per la seguretat de la jornada electoral d’aquest diumenge.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió