Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Els col·legis d’infermeres demanen que els futurs residents puguin escollir les places presencialment i a temps real

ACN Barcelona.-El Consell de col·legis d’infermeres de Catalunya ha donat suport aquest dijous a la demanda dels futurs residents d’infermeria per poder escollir les places presencialment i a temps real. […]

Agències 20/05/2021

ACN Barcelona.-El Consell de col·legis d’infermeres de Catalunya ha donat suport aquest dijous a la demanda dels futurs residents d’infermeria per poder escollir les places presencialment i a temps real. Segons una resolució del Ministeri de Sanitat aquest any els actes d’adjudicació a les places de formació sanitària especialitzada per a les titulacions universitàries de medicina, farmàcia, psicologia, química i biologia i física es faran exclusivament per via telemàtica “descartant la via presencial i a temps real en qualsevol cas”. El consell s’hi oposa perquè aquesta metodologia “no permet canvis en funció de les places disponibles”.

En un comunicat el consell exposa que els actes telemàtics d’adjudicació de places “ha provocat la queixa i el malestar de tots els candidats a les places de formació sanitària especialitzada, i de manera especial dels candidats i les candidates de les places de les especialitats d’infermeria”.Indiquen que aquest acte sempre ha estat “molt especial i determinant pel futur professional i per altres factors personals, igualment importants, com la família o l’economia personal”. Asseguren que sense permetre canvis quedaran moltes places vacants que abans s’ocupaven com a segona opció. També critiquen el calendari establert per incorporar-se a la plaça, ja que “només tindran tretze dies des de l’adjudicació de la plaça fins a la presa de possessió”. Indiquen que per a molts dels futurs residents, tot això els suposa un canvi de comunitat autònoma que pot significar, a la pràctica, un augment de les renúncies de les places adjudicades i que definitivament quedarien buides.