Dimecres, 2 de desembre de 2020 - Edició 860
La República

Els clústers catalans especialitzats en alimentació i nutrició s’uneixen en una única entitat

ACN Barcelona.-Els clústers catalans Foodservice i Food N’Nutrition, especialitzats en l’àmbit de l’alimentació i la nutrició, han decidit integrar-se en una única entitat per augmentar la massa crítica del sector […]

Avatar
Agències 25/06/2020

ACN Barcelona.-Els clústers catalans Foodservice i Food N’Nutrition, especialitzats en l’àmbit de l’alimentació i la nutrició, han decidit integrar-se en una única entitat per augmentar la massa crítica del sector a Catalunya i impulsar projectes més grans. La nova entitat es dirà Foodservice Cluster i comptarà per ara amb més d’una vuitantena d’empreses. “La restauració incorporarà amb la nutrició i salut un actiu molt important i complementari que aportarà valor afegit a la cadena de valor del clúster”, ha afirmat el president del clúster i director general de Serhs Food, Raimon Bagó. A Catalunya hi ha actualment 29 clústers per impulsar sectors específics de l’economia, que treballen sota el paraigües de l’agència de competitivitat de l’empresa, ACCIÓ.

L’objectiu de la fusió és compartir experiències i coneixements per impulsar projectes en l’àmbit de l’alimentació i la restauració en aspectes com la seguretat alimentària, la nutrició especialitzada, el desenvolupament d’ingredients i aliments funcionals o la millora de la sostenibilitat en el sector. Entre d’altres mesures, la nova entitat impulsarà projectes per lluitar contra la covid-19 des del punt de vista alimentari. Així, per exemple, es donarà suport al sector de la restauració amb reserves anticipades o fomentant la seguretat als restaurants. Els clústers són agrupacions d’empreses, ja siguin start-ups, pimes o multinacionals, i agents de l’entorn com universitats i centres tecnològics d’un determinat àmbit econòmic que comparteixen recursos i es projecten internacionalment per millorar la competitivitat. Els clústers catalans representen el 30% del PIB, amb 74.000 milions d’euros de facturació agregada, i generen més de 300.000 llocs de feina, segons dades del Govern.

Relacionats