Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Els clústers catalans creen una plataforma online per donar suport a les empreses davant la crisi del covid-19

ACN Barcelona.-Els clústers catalans han unit esforços per crear una plataforma digital per donar suport a les empreses davant la crisi del covid-19. Aquesta eina permetrà compartir informació i oferir […]

Avatar
Agències 20/03/2020

ACN Barcelona.-Els clústers catalans han unit esforços per crear una plataforma digital per donar suport a les empreses davant la crisi del covid-19. Aquesta eina permetrà compartir informació i oferir serveis transversals que permetin abordar els efectes del coronavirus. El programa comptarà amb diversos seminaris en format webinar, d’una durada de 60 a 90 minuts, sobre teletreball, finançament, aspectes legals i normatius i competitivitat empresarial. Aquesta iniciativa pretén estimular el sentiment de comunitat i de cooperació entre les empreses com a fórmula per assolir objectius compartits. En el primer webinar un expert abordarà el tema del teletreball i els recursos humans.

El primer seminari d’aquesta plataforma online se centrarà en com reorganitzar processos i en com prioritzar la salut i el benestar de treballadors i clients. A més s’analitzaran quins procediments cal prendre per tramitar mesures laborals.El segon seminari se centrarà en finançament públic i privat, ajuts i liquiditat de les empreses. En aquesta sessió es detallaran les línies de finançament específiques, com ajornar el pagament d’impostos o com garantir la liquiditat.El tercer es farà sobre aspectes legals i normatius. El programa preveu abordar temes legals sobre contractes amb clients, proveïdors i companyies d’assegurances, garanties de subministraments i indicacions de com implementar i beneficiar-se de les mesures aprovades pel govern.Finalment, es realitzarà un últim seminari sobre competitivitat empresarial mitjançant la digitalització i el Big Data.Els clústers són organitzacions sense ànim de lucre que agrupen a empreses i entitats que operen sobre un mateix sector o segment de mercat, i que col·laboren entre elles per aconseguir més i millors oportunitats de negoci. Actualment, 2.300 empreses i agents de l’entorn formen part de 30 clústers a Catalunya, tot representant el 30% del PIB de l’economia (74.000 milions d’euros de facturació agregada).