Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Els ciutadans ucraïnesos podran gaudir gratuïtament de la Passió de Cervera

ACN Cervera – La Passió de Cervera vol solidaritzar-se amb el poble ucraïnès i, per això, ha decidit que els refugiats i ciutadans d’aquell país puguin gaudir gratuïtament d’alguna de […]

Agències 29/03/2022

ACN Cervera – La Passió de Cervera vol solidaritzar-se amb el poble ucraïnès i, per això, ha decidit que els refugiats i ciutadans d’aquell país puguin gaudir gratuïtament d’alguna de les representacions durant aquesta temporada. Amb aquesta iniciativa, pretén contribuir a ajudar la comunitat ucraïnesa que viu o es troba refugiada a Catalunya perquè “puguin abstreure’s una estona de la guerra que els assetja”. Alhora, “vol ser una manera d’apropar-los la cultura i una de les tradicions catalanes més arrelades del país”. Només hauran de fer una reserva prèvia per telèfon i mostrar el passaport per acreditar la nacionalitat ucraïnesa a les taquilles del teatre el dia de la representació. Les pròximes funcions seran els dies 3, 9, 15, 24 i 30 d’abril.

La Passió de Cervera va estrenar diumenge les representacions de la temporada, després de dos anys d’absència per la pandèmia. Ho va fer amb diverses novetats, com ara la renovació d’alguns dels decorats i la reestructuració d’algunes escenes i canvis en el guió per “agilitzar” l’obra. L’obra mobilitza més de 300 persones, entre actors i equip artístic i tècnic.

Més de 500 anys d’història converteixen a les representacions de la Passió de Cervera en la més antiga del món, situant documentalment el seu naixement l’any 1477. Davant la importància històrica i social, les seves representacions es van declarar l’any 1969, d’interès públic.