Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Els cinemes catalans perden 15 milions d’espectadors en el darrer any amb una caiguda del 85%

ACN Barcelona.-Les sales catalanes han perdut 15 milions d’espectadors en els darrers últims dotze mesos, incloent gener del 2021, amb una caiguda del 85% respecte el mateix període de l’any […]

Avatar
Agències 27/01/2021

ACN Barcelona.-Les sales catalanes han perdut 15 milions d’espectadors en els darrers últims dotze mesos, incloent gener del 2021, amb una caiguda del 85% respecte el mateix període de l’any anterior, segons dades del Gremi de Cinemes de Catalunya que ha avançat TV3 i ha confirmat l’ACN. Tot i això, Camilo Tarrazón, president del gremi, ha destacat que l’any passat els cinemes van rebre 5 milions d’espectadors “sense cap contagi”. En declaracions a l’ACN, Tarrazón ha explicat que al gener d’enguany ha empitjorat la situació i que és “dolorós continuar amb aquestes restriccions i que és la causa per la qual algunes cadenes estan fent aquests tancaments temporals”.

L’any 2019 les sales catalans van rebre 18,9 milions d’espectadors i el 2020, 4,9, segons dades del Gremi. La caiguda va ser del 73,6%. Si es comparen els darrers dotze mesos incloent tot el mes de gener del 2021, la caiguda arriba al 85%. Aquestes xifres coincideixen en els tancaments temporals de les sales de cinema. El Grup Balañá ha anunciat aquest dimecres que tancarà temporalment els Cinemes Aribau i els Gran Sarrià a partir de l’1 de febrer. El grup mantindrà oberts la resta de cines de dimecres a diumenge, els Arenas, Balmes, Bosque i Glòries, tots ells a Barcelona. En un comunicat, la cadena explica que els motius, que “no ha fet possible mantenir totes les sales obertes” com havien previst, són la prolongació de les restriccions degut a la pandèmia de la covid-19, la situació actual del sector i la retirada d’estrenes de pel·lícules previstes per les properes setmanes. Balañá s’ha sumat així a diverses cadenes que han anunciat tancaments temporals com Yelmo, Ocine i Cinesa.