Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Els centres hospitalaris ebrencs es coordinaran per reduir les llistes d’espera

|

- Publicitat -

ACN – Els centres hospitalaris de les Terres de l’Ebre es coordinaran entre ells per reduir les llistes d’espera dels processos quirúrgics, proves diagnòstiques i consultes externes. El model impulsat per la Regió Sanitària Terres de l’Ebre pretén disminuir els temps de demora de les persones ateses, que en alguns casos supera els dos anys. El sistema vol donar una resposta “conjunta i cohesionada” dels equips territorials de professionals i serveis. Per aconseguir-ho, la Regió Sanitària coordina i implanta circuits de millora en l’atenció a les persones entre els diferents centres i proveïdors de salut per acostar els serveis a la gent i evitar desplaçaments a la població.

El Departament de Salut calcula que durant enguany l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta , l’Hospital Comarcal d’Amposta, l’Hospital Comarcal de mora d’Ebre i la Clínica Terres de l’Ebre abordaran conjuntament més de 1.600 procediments quirúrgics i 1.700 proves diagnòstiques. Es tracta, principalment, de cirurgies menors o procediments de baixa complexitat.

Publicitat

Així, apunta Salut, el grup de treball de coordinació en cardiologia va ser iniciat a la Regió Sanitària amb la finalitat de tractar les problemàtiques territorials que es presenten en aquest àmbit. El sistema, segons el Departament, mesura permet una millor coordinació i una atenció més eficient a les persones amb problemes cardíacs, unificant criteris, recursos, procediments, circuits i sistemes d’informació a tota la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, sota el lideratge dels professionals de l’Hospital Verge de la Cinta.

Una de les accions més destacades és la implantació de protocols consensuats entre l’Atenció Primària i els centres hospitalaris del territori, com és el cas de la revisió dels marcapassos als centre d’Atenció Primària per part dels cardiòlegs.

En aquest mateix sentit, des de la Regió Sanitària s’ha impulsat també el servei estès d’al·lergologia. Des del mateix hospital de referència de Tortosa els professionals d’al·lergologia fan les visites als usuaris de l’Altebrat a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre per tal d’evitar que siguin les persones ateses les que s’hagin de desplaçar. Aquest model territorial, assegura el Departament, farà possible que coordinadament i entre tots els centres hospitalaris de les Terres de l’Ebre es pugui donar resposta a l’actual situació de llistes d’espera.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió