Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Els centres d’educació especial se senten “invisibles” després que siguin els únics que mantenen les quarantenes

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Dincat ha lamentat que, un cop més, el Govern “doni l’esquena” a l’educació especial i prengui decisions sense tenir en compte la realitat del col·lectiu. L’organització ha criticat així la decisió de mantenir les quarantenes per covid als centres d’educació especial, que se senten “invisibles” després d’aquesta decisió. L’organització, que representa 57 d’aquests centres, ha reclamat al Govern que apliqui el mateix protocol a tots els centres i l’acusa d'”estigmatitzar” l’alumnat amb necessitats educatives especials. Dincat ha traslladat el seu desconcert als Departaments d’Educació i Salut.

Per al representants d’educació especial de Dincat, Toni Garrich, no té cap sentit que s’apliquin protocols diferents i ha reivindicat que els alumnes amb necessitats educatives especials han de tenir els mateixos drets i deures que els de les escoles ordinàries. Ha lamentat que la decisió suposa un greuge comparatiu.

Publicitat

Garrich ha afirmat que la discapacitat intel·lectual no és una malaltia en si mateixa. Ha afegit que la decisió de confinar o no un alumne amb patologies associades hauria de ser d’un professional de salut i presa de forma individual, no a través d’un protocol general.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió