Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Els centres comercials celebren poder obrir el dilluns: “És una ajuda important per a la supervivència de les botigues”

ACN Barcelona.-L’Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials (AECC) ha valorat com una “molt bona notícia” la decisió del Procicat de permetre l’obertura dels centres comercials a partir del dilluns. […]

Avatar
Agències 12/12/2020

ACN Barcelona.-L’Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials (AECC) ha valorat com una “molt bona notícia” la decisió del Procicat de permetre l’obertura dels centres comercials a partir del dilluns. “No normalitza la situació complicada que estem vivint, però és una ajuda important per a la supervivència de totes les botigues i comerços dels nostres espais”, ha manifestat el responsable de l’entitat a Catalunya, Víctor Garcia, en declaracions a l’ACN. Garcia ha reivindicat la seguretat dels centres comercials i ha reclamat al Govern que aquests no tornin a ser “discriminats” en cas de futures possibles onades.

A partir de dilluns, els centres comercials podran tornar a obrir les portes amb un aforament màxim del 30% i l’obligació de garantir una bona ventilació dels espais tancats, sigui mitjançant ventilació natural o a través d’altres sistemes. “Les restriccions imposades dificulten la gestió del dia a dia, però creiem que no és un problema”, ha assegurat Garcia. El responsable de l’AECC a Catalunya ha afirmat que, des de l’inici de la pandèmia, els centres comercials tenen sistemes per controlar l’aforament i garantir la seguretat.Aquests espais també tenen una determinada qualitat de l’aire per les mateixes llicències de regulació de l’activitat i, en qualsevol cas, no veuen com un problema oferir una bona ventilació en els espais tancats. “Serà un petit inconvenient, però ho gestionarem perfectament. El més important és poder obrir”, ha assegurat. Garcia ha afirmat que els centres comercials estan travessant un any “molt complicat”, agreujat per l’obligació de continuar tancats en dates claus per al comerç com el Black Friday o el pont de la Puríssima. Ara, l’esperança està dipositada en l’inici d’aquesta campanya i l’associació de centres comercials reclama al Govern no tornar a ser “discriminats” en cas de properes onades. “Demanem que aquesta sigui una lliçó apresa de cara a possibles restriccions en el futur i que no se’ns torni a considerar com un concepte de comerç diferent”, ha reclamat. Garcia ha reivindicat la seguretat dels espais i ha reiterat la predisposició dels gestors de centres comercials de negociar i “adaptar” les condicions que calguin per poder continuar oberts. El responsable de l’AECC a Catalunya Garcia ha criticat la gestió per part del Govern i ha assegurat que el temps en què s’ha pres la decisió són “molt justos” i agafen en mig del cap de setmana. Tot i això, preveu que els centres comercials obrin amb normalitat a partir de dilluns.”Es faran els esforços i es gestionaran les dificultats que calgui perquè dilluns totes les botigues estiguin obertes”, ha manifestat. Això dependrà dels mateixos comerços, però Garcia assegura que tots estan “desitjant obrir”.