Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Els centres cívics gironins reobren les portes i reprogramen activitats anul·lades durant la crisi

ACN Girona.-Els centres cívics de la ciutat de Girona han reobert de forma general aquest dilluns les portes al públic. Durant la fase 2, l’Ajuntament ja va obrir la porta […]

Avatar
Agències 15/06/2020

ACN Girona.-Els centres cívics de la ciutat de Girona han reobert de forma general aquest dilluns les portes al públic. Durant la fase 2, l’Ajuntament ja va obrir la porta dels locals per a les atencions de serveis socials a famílies, però amb l’arribada de la fase 3, els bars dels centres han tornat a obrir al públic i les entitats poden tornar a utilitzar els espais. A més, ja s’han començat a reprogramar algunes activitats que van quedar aplaçades durant la crisi sanitària. El cap dels centres cívics, Pau Martinell, ha explicat que l’objectiu és fer una recuperació “gradual” de les activitats i, d’aquesta manera, està al 100% de la capacitat a partir del mes de juliol.

Els centres cívics de la ciutat de Girona comencen a recuperar l’activitat després que aquest dilluns obrissin les portes per als habitants. Durant la fase 2, els locals estaven operatius només per als serveis socials, ja que feien atenció a les necessitats de les famílies en aquests espais.Amb l’entrada de la Regió Sanitària de Girona en la fase 3, però, els centres han recuperat el servei de bar i també comencen a reprogramar algunes de les activitats que es van cancel·lar durant el confinament. El cap dels centres cívics de Girona, Pau Martinell, ha avançat que no podran realitzar totes les activitats que hi havia programades, però sí que es treballa per “adaptar alguns tallers i cursos de més petit format o familiar” a la normativa vigent.Per altra banda, des d’aquest dilluns les entitats podran tornar a fer reunions en aquests equipaments a cada barri de la ciutat. Martinell ha destacat la importància de retornar els espais a les entitats del municipi, ja que aquestes “han aguantat molt bé” la normativa sanitària, comportant en la majoria de casos la supressió de les seves activitats, com ara concerts o festes de barri.Martinell també ha recordat que la majoria dels cursos que es fan als centres cívics s’acaben al mes de maig. Per aquest motiu, si bé és possible que es recuperi alguna sessió, la majoria d’ells reprendran la seva programació habitual a partir del mes de setembre.Tot i així, el cap dels centres cívics treballa amb l’esperança que a partir del mes de juliol cada equipament pugui desenvolupar la programació d’estiu amb total normalitat. D’aquesta manera, Pau Martinell creu que es podrà “tornar a la normalitat”. A més, Martinell també demana a la gent que torni als centres cívics perquè són “un punt de cohesió social” molt important. “Un centre cívic és com una plaça coberta”, ha afegit el cap dels equipaments de barri.Els esplais de gent gran, tancats fins el setembreEl que sí que es mantindrà tancat fins el setembre són els esplais de gent gran que es fan en els centres cívics. Des de l’Ajuntament han considerat que si bé al juliol podrien tornar a obrir, com que l’agost tancarien per vacances és millor “esperar el setembre”. Martinell ha defensat que també és una mesura “prudencial” per evitar possibles contagis.