Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Els centres catalans UPF, UB, UPC i UAB, escollits per participar en les primeres “aliances” universitàries europees

ACN Brussel·les.-La Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona, la Politècnica de Catalunya i l’Autònoma de Barcelona han sigut escollides per participar en les primeres “aliances” universitàries europees. Així, quatre […]

Avatar
Agències 26/06/2019

ACN Brussel·les.-La Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona, la Politècnica de Catalunya i l’Autònoma de Barcelona han sigut escollides per participar en les primeres “aliances” universitàries europees. Així, quatre dels onze centre universitaris triats a l’estat espanyol per impulsar aquesta iniciativa europea han sigut catalans. Aquests formaran part de les anomenades “Universitats Europees”, un projecte de cooperació transnacional educatiu per “compartir estratègies i promocionar valors i identitat europeus”. La Comissió Europea ha seleccionat un total de 17 aliances que rebran cadascuna un màxim de 5 milions d’euros en els pròxims tres anys per implementar els seus plans.

La iniciativa pretén reforçar la mobilitat dels estudiants i el personal, així com impulsar la “qualitat, inclusió i competitivitat” universitària a Europa.Per exemple, en el cas de la Universitat de Barcelona formarà part d’una aliança amb quatre centres més, entre ells el Trinity College de Dublín o la Universitat d’Utrecht, a Holanda.”Aquestes primeres 17 Universitats europees seran un model a seguir per a altres centres de la Unió Europea”, ha defensat l’eurocomissari d’educació Tibor Navrascsics.