Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de desembre del 2023
Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de desembre del 2023

Els Catarres publiquen el cinquè disc ‘Diamants’ que vol trencar amb el pessimisme de la pandèmia

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Després de quatre anys sense publicar cap disc Els Catarres treuen a la llum aquest divendres el seu cinquè àlbum ‘Diamants’ (Halley Records). El disc és una obra polièdrica que estilísticament passa del pop, al folk, al punk-rock o el dub i que cada cançó té el seu “color”. Els temes del nou compacte han estat afectats per la pandèmia de la covid-19 que ha condicionat la temàtica i l’esperit del treball. ‘Diamants’ presenta 11 cançons amb un to “positiu” i amb “molta vitalitat i llum”. Els temes volen aportar vida al mateix moment que tractar qüestions més complicades. “Hem viscut una època dolenta i això s’ha transmès. Sempre intentem buscar la part positiva”, ha comentat el cantant Èric Vergés en una entrevista amb l’ACN.

Durant l’entrevista amb l’Agència Catalana de Notícies, Vergés ha comentat que aquests quatre anys sense publicar i el temps de confinament per la covid-19 els ha anat “molt bé” per poder plantejar el nou disc. “Li hem donat moltes voltes. Això a vegades fa que ens ho repensem molt tot. Estem contents amb el so i les cançons aconseguides”, ha comentat.

Publicitat

El cinquè disc del grup podria ser considerat la continuació “espiritual” del treball ‘Postals’ perquè presenta molts temes ben diferents entre sí. Tot i això, en aquesta ocasió el nou disc és “completament diferent” als anteriors a nivell musical. “Hi ha molta més producció, més estils i més musicalitat. Totes les cançons tenen la seva història personal i intentem que no n’hi hagi dues d’iguals”, ha explicat Vergés.

Pel que fa al contingut dels temes, Els Catarres s’han interessat per fer una obra “en positiu” que transmeti als fans que cal reconèixer a les “persones boniques” i recordar que es poden construir coses “bones” malgrat la pandèmia i la situació general del món. “Els volem dir que ens sabrem sobreposar als problemes, que trobarem la bellesa al final de tot. Estem bombardejats d’informació negativa i hem de veure les persones que ens envolten perquè viure val la pena”, ha resumit. Entre els 11 temes n’hi ha de més “introspectius” i d’altres més “explosius”. “Per endollar-te la vida directament a la vena”, ha comentat el músic Jan Riera.

En aquest nou compacte, Els Catarres han volgut innovar. “Hem jugat amb ritmes que no havíem fet mai, com els urbans, algun més de punk i amb temes més crus, com de garatge”, ha explicat Vergés. “També hi ha la cançó més de contrabaix, com fèiem al principi”, ha subratllat. En general, els temes tenen més electrònica, més atmosferes i s’ha jugat amb sintetitzadors i piano acústic.

Entre els temes del disc, el que per la banda és el més complicat és ‘T’odio’. Segons han explicat es tracta d’un tema “poc radiofònic” perquè està enregistrat “malament”. “Està gravat com al garatge, amb l’amplificador molt fort i la veu saturada”, ha explicat Riera.

Malgrat que plantejar temes com aquest pugui ser considerat arriscat, per Riera fer aquestes propostes és ser “honest” i oferir temes amb “ànima pròpia”. El músic ha defensat l’existència d’aquesta cançó pel desig de la banda de fer-la encara que pugui no sonar bé a les emissores de ràdio. ‘Atlàntides’ compta amb uns ritmes a partir del contrabaix i el bombo. “Aquests temes són honestos i això està bé”, ha manifestat. “Tenim altres cançons més produïdes que ja estan bé perquè els tocava ser així”, ha conclòs. Pel que fa al tema del disc que serà el single en encaixar bé a les ràdios, per Vergés podria ser ‘Honestament’, ‘Animals’ o ‘Un sostre fet d’estrelles’.

Durant l’entrevista, han explicat que un dels temes més antics és ‘La Solució’. Es tracta d’una cançó que compta amb un ritme de guitarra que va ser creat quan Vergés i Riera anaven a l’institut. El ritme estava plantejat amb un compàs diferent a l’habitual i costava trobar-li un tema adient. Després d’haver experimentat, ara la banda ha trobat un patró musical i una tornada que li encaixen molt bé i han pogut recuperar aquest històric ritme de guitarra.

Els Catarres tenen previst presentar el nou disc amb un concert al Sant Jordi Club de Barcelona el proper 22 d’abril. La gira de presentació que faran en els propers mesos comptarà amb els tres integrants de la banda i amb quatre músics addicionals. “Portarem més instruments i plantejarem un espectacle visual molt curiós. Volem que sigui una experiència”, ha comentat Riera a l’ACN.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió