Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Els castells tornen a Tarragona per Santa Tecla amb un protocol que servirà per a tot el col·lectiu

ACN Tarragona.-La Generalitat ha donat llum verda aquest dimarts al protocol que permetrà recuperar els castells a Tarragona per Santa Tecla. El protocol aprovat pel Procicat ha estat elaborat de […]

Avatar
Agències 14/09/2021

ACN Tarragona.-La Generalitat ha donat llum verda aquest dimarts al protocol que permetrà recuperar els castells a Tarragona per Santa Tecla. El protocol aprovat pel Procicat ha estat elaborat de manera conjunta per l’Ajuntament, per les quatre colles castelleres de la ciutat i per la Xarxa Sanitària Santa Tecla, i servirà de base per reprendre l’activitat arreu del país. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha destacat la feina “coordinada” i ha afirmat que s’ha treballat “pensant en tot el món casteller”. De la seva banda, la regidora de Cultura, Inés Solé, ha celebrat que l’aprovació del protocol és “la continuïtat de la feina encetada per Sant Magí, que va marcar un pas endavant en la represa”.

Solé ha explicat que després de Sant Magí, l’Ajuntament de Tarragona, les colles castelleres i la Xarxa Sanitària Santa Tecla es van posar a treballar per oferir un protocol a disposició de tot el món casteller. Es tracta d’un protocol amb una part més tècnica (com ara les entrades a plaça o els assajos) i una altra més científica per obtenir dades “amb el màxim rigor” per demostrar que “fer castells és segur”.En aquest sentit, un equip mèdic de la Xarxa Sanitària Santa Tecla farà un seguiment i un recull exhaustiu de les dades dels castellers participants a l’estudi a partir de diversos tests d’antígens als quals se sotmetrà cada participant, un abans dels assajos, un altre el mateix dia 23 abans de l’actuació i un últim 15 dies després. A diferència de l’acció castellera duta a terme per Sant Magí a la plaça de les Cols, l’acció prevista per al 23 de setembre, dia de Santa tecla, a la plaça de la Font, sí que preveu la possibilitat d’acollir públic prèvia reserva d’invitacions.