Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Els Castellers d’Esplugues planten el primer castell des de l’inici de la pandèmia en el toc d’inici de les festes

ACN Esplugues de Llobregat.-Els Castellers d’Esplugues han fet aquest divendres el primer castell des de l’inici de la pandèmia durant el toc d’inici de les festes del municipi. Són la […]

Agències 17/09/2021

ACN Esplugues de Llobregat.-Els Castellers d’Esplugues han fet aquest divendres el primer castell des de l’inici de la pandèmia durant el toc d’inici de les festes del municipi. Són la primera colla que s’ha servit del nou protocol aprovat pel Procicat per plantar un castell, un 3 de 6. El pla permet ara fer construccions de fins a 160 persones, fins aquesta setmana limitat a 25 persones, una xifra que només permetia a les colles fer pilars. Els Castellers de Vilafranca faran aquest dissabte la primera actuació completa d’una colla -que consta de tres castells i un pilar- des de la represa. L’actuació serà a dos quarts de vuit del vespre davant del Claustre de Sant Francesc, a Vilafranca del Penedès.

Els Verds tallaran el primer tram de carrer des de la Rambla Nostra Senyora i hi haurà un espai amb cadires pel públic que hi vulgui assistir. Serà la primera de les actuacions que la colla prepara per les properes setmanes amb l’objectiu de tornar a la plaça per la Diada de Tots Sants. De fet, el Tots Sants del 2019 és l’última actuació de la colla fins ara. Segons el pla, els castellers hauran de dur mascareta, fer els castells en un màxim de quinze minuts, establir protocols d’entrada i sortida, i tenir la pauta completa de vacunació o una PCR negativa en les darreres 48 hores. Als menors de dotze anys se’ls faran tests d’antígens ràpids. Des del principi de la pandèmia, les mesures de seguretat aplicades per combatre el coronavirus han limitat de manera molt important la possibilitat de fer castells, que per les seves característiques requereixen la participació d’un nombre elevat de persones i amb un contacte físic imprescindible. A banda dels 160 castells també s’autoritza un màxim de 25 grallers acompanyants, que hauran de complir les condicions de grup bombolla i mantenir en tot moment les distàncies de seguretat establertes. Els castellers participants també han d’estar associats a la colla castellera participant i practicar una higiene exhaustiva de mans i peus utilitzant gels hidroalcohòlics homologats. Amb tot, no es permet la interacció entre membres de les diferents colles que participin a la diada. Tots els grups hauran de seguir un protocol d’entrada i de sortida de les places. Tampoc es permet la interacció entre els executants i el públic.Els seguidors, de fet, han de tenir un espai clarament separat, perimetrat i amb les indicacions necessàries, seguint sempre les condicions de seguretat que estableixin les resolucions vigents en cada moment per a la resta d’espectacles culturals. L’aforament permès és el mateix que s’estableixi per als nivells d’alerta vigents en cada moment per als espectacles culturals a l’aire lliure o en espais interiors.