Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Els carrers de la Superilla Barcelona tindran un nou panot “més sostenible”

ACN Barcelona.-Els carrers de la Superilla Barcelona tindran com a principal paviment un nou panot “més sostenible”. La segona tinenta d’alcaldia i titular d’Urbanisme a l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, […]

Avatar
Agències 06/07/2021

ACN Barcelona.-Els carrers de la Superilla Barcelona tindran com a principal paviment un nou panot “més sostenible”. La segona tinenta d’alcaldia i titular d’Urbanisme a l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha explicat que el tradicional panot, símbol de la ciutat, no serà com el d’ara perquè cal actualitzar-ne la fabricació. “El panot serà actualitzat des d’una perspectiva funcional, serà porós”, ha dit Sanz. L’arquitecte en cap de Barcelona, Xavier Matilla, ha indicat que és necessari generar menys dependència del ciment i incorporar-hi elements reciclats. Per això, ara s’obrirà un procediment d’innovació. Amb tot, Matilla ha matisat que la idea és “no discutir l’aspecte”. “La innovació està en la fabricació i el comportament funcional”, ha conclòs.

Així, els nous carrers “del segle XXI”, com els anomena el govern municipal, no tindran llambordes ni asfalt sinó que seran una plataforma única -sense el desnivell de voreres- amb panot de banda a banda dels edificis.Sanz ha explicat també que es passarà de l1% de verd a la via a un 10% mentre que un terreny permeable permetrà reutilitzar un 30% de l’aigua de la pluja amb sistemes de recuperació.