Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Els càmpings de Barcelona donen el tret de sortida a la Setmana Santa amb ocupacions similars a la pre pandèmia

|

- Publicitat -

ACN Barcelona / Vilanova i la Geltrú – Els càmpings de la demarcació de Barcelona donen aquests dies el tret de sortida a una Setmana Santa ” molt bona”. Ho assegura a l’ACN el president de l’associació sectorial, des d’on constaten que enguany la demanda s’ha situat a nivells similars al 2019, abans que esclatés la covid. L’Associació de Càmpings de Barcelona preveu que a finals d’aquesta setmana l’ocupació als bungalous superarà el 85%. En el cas de les parcel·les destinades a caravanes, auto caravanes i furgonetes camper, aquestes estaran per sobre del 50% i el sector augura que s’aproximaran al 75%. “Serà un any de molt bona ocupació”, assevera el president de l’entitat, Albert Casas, que celebra els pronòstics d’un temps assolellat per als propers dies festius.

L’Associació de Càmpings recorda que el 2021 van viure una Setmana Santa de bons registres, impulsats per un gruix de clients que van descartar fer viatges a l’estranger degut a la situació sanitària. Ara, amb la mobilitat europea i mundial recuperada, el sector estava expectant, temorós d’una davallada de reserves. Finalment, però, l’ocupació per als propers dies es preveu elevada. “La gent té moltes ganes de sortir i esperem un gran nombre de visitants de l’àrea metropolitana”, explica Casas.

Publicitat

A part del client de més proximitat, l’Associació de Càmpings preveu l’arribada de nombrosos hostes del nord de l’estat espanyol, així com també de les regions situades més al sud de França. Durant aquestes dates, apunta Casas, és molt poc habitual que els càmpings barcelonins rebin turistes britànics o holandesos, que sí que agafen protagonisme durant l’estiu.

“Sembla que recuperem un bon ritme de demanda”, celebra Casas, que confia que els registres finals d’aquesta Setmana Santa permetran “donar per superada la pandèmia i tornar a una situació igual a la d’anys anteriors a la covid”. “Amb l’arribada de les primeres famílies estem veient com la gent desitja molt gaudir i entretenir-se”, ressalta.

A l’espera de si la crisi dels preus dels carburants pot frenar algun client que es desplaci amb autocaravana, Casas assegura que als càmpings de la demarcació hi predominen les places de glàmping, bungalous i Mobile-home, de manera que descarten una davallada de gent per aquest motiu. Un fet que sí que serà determinant són les reserves d’última hora, que el sector constata que cada cop són més habituals, amb peticions d’un dia per l’altre.

Amb la Setmana Santa en marxa, els càmpings de Barcelona confien que agafi embranzida un 2022 “de molt bones perspectives”. Casas relata que al gener hi havia una certa eufòria “per a una recuperació plena”, la qual va quedar frenada amb la guerra d’Ucraïna i la crisi de preus. “Ara, però, sembla que els clients se senten ressituats i torna a haver un bon ritme de reserves per a l’estiu”, aplaudeix.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió