Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Els caçadors aturen l’activitat en contra de les sancions “desmesurades” imposades per la Generalitat

ACN Barcelona.-El col·lectiu de caçadors, encapçalats per la Federació Catalana de Caça i les seves representacions territorials, ha aturat l’activitat “sine die” en contra de les sancions “desmesurades” imposades pel […]

Avatar
Agències 16/05/2020

ACN Barcelona.-El col·lectiu de caçadors, encapçalats per la Federació Catalana de Caça i les seves representacions territorials, ha aturat l’activitat “sine die” en contra de les sancions “desmesurades” imposades pel Govern. En un comunicat, ha informat que han aturat les actuacions excepcionals pel danys provocats per algunes espècies en l’agricultura i no ha descartat allargar-ho fins a l’inici de la temporada 2020-2021 del senglar. Els caçadors no reprendran l’activitat “fins que la Generalitat no es senti a negociar amb el col·lectiu i accepti la modificació de l’actual règim sancionador”. El col·lectiu ha criticat que la llei 5/2020 de mesures fiscals i financeres aprovada recentment “multiplica exponencialment” les multes al seu col·lectiu.

Els caçadors han afirmat que el nou marc “tira per terra el principi de proporcionalitat i obvia el sentit comú”. El president de la Federació, Sergio Sánchez, ha lamentat que la normativa s’ha fet “sense tenir en compte” aquesta organització com a representant del col·lectiu. Segons ells, el problema no és que hi hagin establertes unes sancions ni que aquestes s’hagin d’actualitzar amb una determinada regularitat, sinó “la manera com s’ha gestionat i publicat la llei, sempre d’esquenes al col·lectiu i sense avís”. Davant d’això, el col·lectiu ha aturat la campanya d’actuacions excepcionals per danys que el col·lectiu havia iniciat per ajudar als pagesos amb els danys a l’agricultura i ha assegurat qeu així es mantindrà “mentre la Generalitat no faci un pas decidit per arreglar aquesta situació i deixi clara la seva postura envers la caça”. Els caçadors han reconegut que aturar l’activitat pot comportar “greus problemes” pel que fa al control de danys a l’agricultura provocats per algunes espècies cinegètiques com el senglar, el cabirol o el conill però ha volgut deixar clar que la seva protesta no va en contra dels pagesos. Sánchez ha reivindicat que la responsabilitat del col·lectiu està “fora de tot dubte” i que fins ara s’ha col·laborat “de manera desinteressada amb el control d’espècies” i sense ajudes públiques. “Ja ens hem cansat de ser una mena de funcionaris públics voluntaris que només tenim obligacions i als que treuen cada vegades més drets”, ha manifestat el president.