Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Els caçadors amenacen amb una vaga si el Parlament no atén les seves demandes sobre les gosseres esportives

ACN Barcelona – La Federació Catalana de Caça ha amenaçat aquest dijous amb una vaga si el Parlament no atén les seves demandes sobre les gosseres esportives. Els caçadors fan […]

Agències 02/03/2023

ACN Barcelona – La Federació Catalana de Caça ha amenaçat aquest dijous amb una vaga si el Parlament no atén les seves demandes sobre les gosseres esportives. Els caçadors fan aquest avís en un moment d’emergència cinegètica a les comarques de Ponent i gironines. En un comunicat, han explicat que porten mesos treballant amb el Departament d’Acció Climàtica i amb els grups parlamentaris per definir què és una gossera esportiva, perquè “l’actual indefinició provoca sancions als caçadors tot i tenir els gossos en perfectes condicions”. Segons ells, el departament es va comprometre fa dos anys a no imposar sancions si el nombre de gossos no superava la vintena, però ara s’ha decidit reduir el nombre de gossos a quinze.

“La reducció del nombre de gossos implicarà una reducció en l’efectivitat de les caceres i per tant un augment en el nombre de senglars al medi amb més danys a l’agricultura, més accidents de trànsit i més riscos sanitaris”, ha avisat la federació, que planteja que existeixi un registre d’aquestes instal·lacions i puguin ser inspeccionades pel propi Departament d’Acció Climàtica.

“Un cop més, el Parlament de Catalunya donarà l’esquena als caçadors i caçadores de Catalunya no exercint la seva responsabilitat legisladora. Ens veurem obligats a tornar a la mobilització”, han avisat des de la federació, que ha afegit que els caçadors s’han “cansat de ser funcionaris amb obligacions i sense drets”. “Ja n’hi ha prou de demanar-nos esforços per reduir poblacions que afrontem amb els diners de la nostra butxaca i sacrificant temps d’estar amb les nostres famílies per a un Parlament que contínuament ens dona l’esquena”, conclouen.