Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Els Bombers treballen en un incendi en una zona boscosa de Ventalló, a l’Alt Empordà

ACN Ventall.-Els Bombers de la Generalitat treballen aquest dissabte a la tarda en un incendi forestal que s’ha declarat a Ventalló (Alt Empordà) i avança cap a Garrigoles (Baix Empordà) […]

Avatar
Agències 24/07/2021

ACN Ventall.-Els Bombers de la Generalitat treballen aquest dissabte a la tarda en un incendi forestal que s’ha declarat a Ventalló (Alt Empordà) i avança cap a Garrigoles (Baix Empordà) empès per la tramuntana. Segons les darreres estimacions dels Agents Rurals, les flames han afectat una quinzena d’hectàrees de massa forestal. En l’extinció de l’incendi hi treballen 36 mitjans terrestres i vuit aeris dels Bombers de la Generalitat. L’alcaldessa de Ventalló, Remei Costa, ha explicat que el foc ha començat a la zona coneguda com el Forn, que no és de difícil accés, ha saltat la carretera i ha evolucionat cap a les Olives i Garrigoles. No preocupen els veïns del municipi ja que el foc és prou lluny de les zones habitades.

L’avís del foc s’ha rebut a les 17.32 hores en una zona boscosa propera a la GI-624, als Masos de Ventalló. Com a mesura preventiva està tallada la GI-624 a Ventalló, la GI-623 fins a Camallera i la GI-631 a Vilopriu. L’incendi és molt actiu i està descontrolat, però no hi ha cap nucli de població proper. El foc coincideix en el temps amb un altre foc forestal a la Conca de Barberà i l’Anoia, cosa que impedeix destinar-hi més dotacions. A més, la zona ja va patir dos incendis menors la setmana passada.