Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Els Bombers preveuen “amb molta probabilitat” donar per estabilitzat l’incendi de Castellví a última hora del dia

ACN Sant Andreu de la Barca.-Els Bombers tenen un 90% del perímetre de l’incendi de Castellví de Rosanes i de Martorell estabilitzat, segons l’últim balanç fet pel cap d’intervenció de […]

Avatar
Agències 14/07/2021

ACN Sant Andreu de la Barca.-Els Bombers tenen un 90% del perímetre de l’incendi de Castellví de Rosanes i de Martorell estabilitzat, segons l’últim balanç fet pel cap d’intervenció de l’incendi, Ricard Exposito. En una atenció a mitjans, Exposito ha dit que ara treballen amb dos escenaris. El més optimista és que puguin donar-lo per estabilitzat “amb molta probabilitat” a última hora d’aquest dimecres. Si les condicions es compliquen, però la previsió és donar-lo per estabilitzat durant dijous. També ha destacat que no hi ha afectacions greus a edificis ni tampoc a persones. Jaume Bosch, cap de l’àrea regional de Barcelona dels Agents Rurals, ha indicat que han trobat indicis que el foc va ser causat per una “negligència greu” humana.

La investigació en curs apunta a un ciutadà que va provocar unes guspires fent uns treballs de manteniment amb una radial i un aparell de soldadura en una finca.Evolució de l’incendiRicard Exposito ha assegurat que els bombers han avançat en els objectius previstos i han augmentat el perímetre estabilitzat al matí, que ha passat d’un 80% a un 90% ja al migdia. Calculen que el 10% restant no es podrà estabilitzar en hores immediates sinó que requerirà més temps, entre aquest vespre -quan preveuen un canvi de vent cap a un vent més suau- i dijous. “Ara comença el període més crític per nosaltres”, ha assegurat. Bàsicament, ara treballen en dos punts. Un és el que va des de l’antiga N-II fins a l’AP7 a l’altura del peatge de Martorell. L’altre és la zona més allunyada, a prop de la urbanització El Taió. Pel que fa al nombre d’efectius, els bombers han augment el dispositiu amb vuit camions més, és a dir, prop de quaranta agents més. Les guspires d’uns treballs: inici del focSegons ha explicat Jaume Bosch, s’està treballant juntament amb els Mossos d’Esquadra per esclarir l’autoria dels fets i s’han obert diligències al jutjat de guàrdia.En tot cas, Bosch ha dit que s’ha determinat que l’àrea d’inici del foc va ser en un habitatge que està al límit de la Urbanització Vall d’Aina, on s’hi han trobat elements que indiquen que l’incendi es va iniciar per causes humanes. “Un ciutadà havia utilitzat una radial i un aparell de soldadura i en principi les guspires van iniciar l’incendi forestal”, ha assegurat.El cap de l’àrea regional de Barcelona dels Agents Rurals ha recordat que en aquesta època de l’any i d’acord amb les condicions del dia en què es va iniciar el foc -hi havia un risc alt d’incendi forestal- cal una autorització administrativa per fer aquest tipus d’activitats i de moment no els consta que n’hi hagi. “Estaríem davant d’una negligència greu”, ha assegurat. De moment, però, no hi ha cap detingut i tampoc no s’ha interrogat la persona sospitosa. Bosch ha afegit que els treballs eren de manteniment d’una tanca de la casa, que a més “sembla ser que està construïda en sòl no urbanitzable”, perquè es troba al límit de la urbanització residencial.