Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Els Bombers esperen donar per controlat l’incendi de la fàbrica de Montornès dijous a primera hora

ACN Montornès del Vallès.-Els Bombers esperen donar per controlat l’incendi que afecta una fàbrica de Montornès del Vallès aquest dijous a primera hora del matí. Els Bombers prepararan un dispositiu […]

Avatar
Agències 11/12/2019

ACN Montornès del Vallès.-Els Bombers esperen donar per controlat l’incendi que afecta una fàbrica de Montornès del Vallès aquest dijous a primera hora del matí. Els Bombers prepararan un dispositiu de contenció de l’incendi durant tota aquesta nit amb una trentena d’efectius per evitar que les flames revifin. De moment, l’incendi ha calcinat per complet vuit dipòsits de dissolvent de 22.000 litres i dos més de 35.000 litres, a banda dels reactors i la planta d’oficines de l’empresa. El foc també ha afectat al riu Besòs, ja que el producte inflamable ha acabat a l’aigua i alguns peixos haurien mort. Aquest dimecres a la tarda, ja s’ha aixecat el confinament de persones i les restriccions a dins el polígon només afecten el carrer de l’empresa afectada.

Segons han informat els Bombers, només hi ha hagut dues persones ateses i que han estat donades d’alta al mateix moment. A més, el pla de seguretat química ha quedat desactivat. “Les mesures de confinament queden aixecades i la zona d’exclusió actualment només està limitada a la zona de la planta i al vial que arriba fins a la depuradora”, ha detallat el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez. “Mantindrem un dispositiu de control tota la nit, és un líquid altament inflamable i hem de mantenir la seguretat de la pròpia indústria i de les indústries del voltant”, ha destacat el cap d’intervenció dels Bombers, Eduard Martínez. Per aquest mateix motiu, una trentena de dotacions es quedaran remullant la zona tota la nit per assegurar que el foc no revifi. “Hi ha hagut afectació al riu, el tram baix del riu Besòs ha quedat afectat i segons ens han informat els Agents Rurals han explicat que hi ha hagut alguns peixos morts, principalment carpes”, ha detallat Martínez. La columna de fum s’ha fet visible durant tot el matí, i a primera hora de la tarda, els Bombers ja han estabilitzat l’incendi. En total, hi han treballat una setantena d’efectius dels Bombers de la Generalitat.