Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Els Bombers esperen controlar l’incendi de Roses en les properes hores

|

- Publicitat -

ACN Roses – Els Bombers esperen controlar l’incendi de Roses (Alt Empordà) en les properes hores. El cap de la Regió d’Emergències de Girona, Jordi Martín, ha explicat que s’aniran reduint efectius progressivament i que es reobriran parcialment els accessos a la carretera de Cala Montjoi, tot i que es limitarà a les persones que hi resideixin o hi tinguin negocis. També s’han aixecat els confinaments. Els Agents Rurals han tancat un nou balanç i xifren ara en 433 el nombre d’hectàrees afectades. Sobre les causes, continuen treballant en la hipòtesi d’una crema de vegetació mal apagada però encara no han aconseguit esbrinar si estava comunicada o no i si es va fer abans que s’activés el Pla Alfa 2.

L’incendi de Roses entrarà en fase de control properament. A primera hora de la tarda, els Bombers l’han donat per estabilitzat després de 16 hores treballant sobre el terrenys i ara esperen que la situació es mantingui per poder avançar cap a una nova fase. Martín ha explicat que aniran reduint el nombre efectius tot i que s’ha volgut mostrar “prudent”. De fet, ja s’està desmuntant el centre de comandament, tot i que s’hi mantindran diversos efectius durant tota la nit. L’objectiu és que no hi hagi revifalles.

Publicitat

En total, els Agents Rurals han comptabilitzat unes 433 hectàrees afectades, la majoria dins del Parc Natural del Cap de Creus. Les flames, que s’han declarat a un quart d’una de la matinada, s’han propagat a gran velocitat atiades per la força de la tramuntana. “No és el mateix un incendi que comenci de nit, amb tramuntana i després de 80 dies de sequera”, ha remarcat Martín.

Amb la desescalada d’efectius, també s’han aixecat els confinaments de les zones properes a Montjoi i s’ha reobert parcialment els accessos per permetre que les persones que hi resideixen o hi tenen negocis hi puguin accedir. L’alcalde de Roses, Joan Plana, ha demanat a la població que eviti desplaçaments a la zona afectada, “encara que sigui per avaluar danys”. “Cal recordar que l’incendi no està extingit”, ha insistit.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió