Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Els bombers de la central d’Ascó I tornaran a demanar que el sistema d’emissió de CO2 s’activi manualment

|

- Publicitat -

ACN Ascó – Els bombers de la central nuclear d’Ascó I tornaran a demanar que el sistema d’emissió de diòxid de carboni (CO2) per sufocar incendis s’activi de forma manual. Aquest dilluns es va produir una descàrrega imprevista de CO2 a la cota 42 de l’edifici auxiliar de l’equipament. L’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV) investiga l’incident que qualifiquen de “molt menor” i destaquen que no va provocar ferits, ja que no hi havia operaris en aquest espai. Fonts d’ANAV apunten que la principal hipòtesi és que el polsador d’actuació local sofrís un “cop involuntari” i s’activés. El novembre de 2021, uns fets similars van provocar la mort d’un bomber i tres ferits.

Tal com va avançar Catalunya Ràdio aquest dimecres i han confirmat fonts d’ANAV a l’ACN, es va activar el sistema d’emissió de CO2 a la central nuclear – que es fa servir per apagar incendis- sense que s’hi produís cap alarma de foc. Des d’ANAV han remarcat que no es tracta d’una fuita, sinó d’un incident molt menor, per la qual cosa, no el van notificar al Consell de Seguretat Nuclear (CSN). Alhora, han assenyalat que les instal·lacions no s’han vist afectades i que cap treballador n’ha resultat ferit, ja que no hi havia cap a operari a la sala de l’edifici afectat. Actualment, estan a l’espera d’un informe que aclareixi com es va activar el sistema.

Publicitat

Per la seva banda, Joan Treig, president del comitè d’empresa de Falck SCI, ha afirmat que estan “expectants” a la investigació de la direcció de la nuclear i que de moment no tenen previst emprendre accions. Primer, explica Treig, volen reunir-se amb el comitè de Salut- format per ANAV i les empreses col·laboradores de la central- per tornar a demanar que el sistema d’emissió de CO2 sigui manual.

“El diòxid de carboni és un agent extintor, que ens ajuda a sufocar un incendi quan es produeix; si s’ubiquen sistemes manuals serem nosaltres els que gestionarem la descàrrega del gas en cas que ho necessitem, i això ens ajudaria molt a controlar les descàrregues de gas no desitjades”, ha afirmat. El bomber ha afegit que l’objectiu és que no es repeteixi una situació similar a la del novembre de fa dos anys, quan un bomber va morir i tres més en van resultar ferits.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió