Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Els Bombers confien donar per controlat al vespre el foc de la Franja

|

- Publicitat -

ACN Maials – Els Bombers preveuen donar per controlat l’incendi de la Franja aquest diumenge al vespre. Així ho ha assenyalat l’inspector del cos i cap d’intervenció, Josep Erna, que ha dit que la decisió es prendrà conjuntament amb els bombers d’Aragó, ja que la major part de l’incendi es troba en aquesta comunitat. Molts mitjans de han hagut de desviar-se al foc que s’ha declarat a la zona de Port Bou i al de la Franja s’han quedat 17 mitjans terrestres i dos d’aeris. Malgrat tot, les condicions meteorològiques són favorables i no es preveuen complicacions. Els Agents Rurals han xifrat en 453,6 el nombre d’hectàrees afectades, majoritàriament de matoll. D’aquestes, 138,73 estan situades a Catalunya i la resta a l’Aragó.

L’incendi de la Franja s’ha donat per estabilitzat a primera hora d’aquest diumenge i segons els Bombers, els objectius que s’havien marcat per la jornada “s’estan desenvolupant correctament”. Arran del foc de Port Bou ha calgut desviar molts mitjans cap alà i al foc de la Franja es continua treballant coordinadament amb els bombers d’Aragó.

Publicitat

S’han quedat 17 vehicles de terra però han marxat els hidroavions. Hi ha dos helicòpters, un dels Bombers i l’altre dels bombers d’Aragó. Així mateix, els efectius del GRAF d’arreu de Catalunya també han marxat tots menys els de Lleida. Si tot evoluciona correctament, de cara al vespre es preveu donar per controlat l’incendi. Durant el matí s’ha treballat en apagar petits focus en obagues boscoses dins del perímetre.

Els Agents Rurals han sobrevolat l’incendi de la Franja i han xifrat en 453,6 el nombre d’hectàrees afectades, majoritàriament de matoll. D’aquestes, 138,73 estan situades a Catalunya i la resta a l’Aragó. Els municipis del Segrià que s’han vist afectats per les flames són la Granja d’Escarp, amb 34,1 hectàrees i Seròs amb 104,39. El cap dels Agents Rurals a Lleida, Llorens Ricou, ha destacat que amb el vent encalmat no es preveu que aquest perímetre augmenti i ha posat en valor que gràcies a l’activitat agrària a la zona amb molts camps de fruiters que han fet de tallafocs i també a les explotacions mineres, els Bombers han pogut contenir més aviat el foc.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió