Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Els Bombers atenen una cinquantena d’incidents a causa del vent al Camp de Tarragona

ACN Barcelona.-Els Bombers han atès fins a les sis de la tarda d’aquest dilluns una cinquantena d’incidents derivats de les ventades que assolen principalment la part sud del país, segons […]

Avatar
Agències 09/12/2019

ACN Barcelona.-Els Bombers han atès fins a les sis de la tarda d’aquest dilluns una cinquantena d’incidents derivats de les ventades que assolen principalment la part sud del país, segons ha informat el cos d’emergències. En concret, les actuacions s’han dut a terme al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, i en general han consistit en retirar branques d’arbre i d’altres objectes caiguts a la via o fer sanejaments de façanes per assegurar alguns elements no estructurals que podien tenir perill de caure. Segons els Bombers, cap dels incidents ha estat de caràcter greu. Allà on se n’ha hagut de fer més ha estat al Baix Camp, amb disset sortides. A l’Alt Camp se n’han fet vuit, al Baix Ebre quatre i al Tarragonès tres.

Cal recordar que Protecció Civil ha activat aquest matí en estat d’alerta el pla Ventcat per les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya de fort vent fins a la nit. Es preveia que afectessin sobretot la zona de Tarragona i amb menys incidència les comarques de Lleida i les Terres de l’Ebre, així com cotes altes del Pirineu i Prepirineu.Mentre duri l’episodi s’aconsella evitar zones de bosc, inclosos parcs i jardins en l’àmbit urbà. Cal evitar zones arbrades i retirar de les façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. També es recomana extremar la prudència en la mobilitat.