Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Els beneficis de Damm cauen un 16%, fins als 101 milions, per l’escalada de preus i l’augment dels costos de producció

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La multinacional Damm va obtenir un benefici net de 101 milions d’euros durant l’exercici del 2022, xifra que representa un descens del 16% en comparació amb l’any anterior, segons ha explicat la companyia aquest dimarts en un comunicat. L’empresa presidida per Demetrio Carceller ha atribuït aquest resultat al context d’incertesa causat per la guerra d’Ucraïna, l’impacte de l’escalada de preus de l’energia, dels materials d’envasaments, dels costos logístics i de producció i la dificultat d’accés a determinades matèries primeres. Pel que fa la facturació, va assolir els 1.876 milions d’euros, és a dir, un 26% més que l’exercici del 2021.

Segons la cervesera, l’any passat va estar marcat per una tornada a la normalitat després de la pandèmia que es va traduir en un creixement destacat especialment en el canal de l’hostaleria però també pel conflicte bèl·lic a Ucraïna, acompanyat d’un augment de preus de l’energia i de costos de producció, entre d’altres. A més, també assenyala que ha fet un “especial esforç” en la reducció de la petjada mediambiental i per “protegir els interessos dels clients d’hostaleria i el poder adquisitiu dels consumidores”.

Publicitat

Pel que fa a la producció, va registrar un increment del 12% i va passar dels 19,33 milions el 2021 fins als 21,6 milions del 2022. La resta de negocis més enllà de la divisió de begudes, els negocis de la distribució, restauració i logístics han tingut un comportament en línia amb l’increment dels ingressos consolidats, segons explica Damm.

La companyia també subratlla el creixement en el mercat internacionals i posa d’exemple l’adquisició de la fàbrica de cerveses Eagle Brewery a la localitat anglesa de Bedford. En aquesta fàbrica, s’hi produeixen 1 milió d’hectolitres anuals i dona feina a una setantena de persones que formen part de la plantilla de Damm al Regne Unit. Actualment, més del 30% de l’activitat del negoci de begudes es desenvolupa en el mercat exterior i en instal·lacions de producció pròpies. La marca té presència a més de 130 països.

El resultat de l’exercici se sotmetrà a l’aprovació de la Junta d’Accionistes de la companyia, que se celebrarà a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm el pròxim 23 de maig.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió