Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Els bàltics demanen “les sancions més fortes possibles” a Rússia perquè pagui “el preu més alt” per l’atac a Ucraïna

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – Els ministres d’exteriors d’Estònia, Letònia i Lituània han publicat una declaració comuna en què demanen aplicar les “sancions més fortes possibles” a Rússia per l’atac a Ucraïna. Ente les mesures, proposen deixar el país fora del sistema de pagament internacional SWIFT i aïllar-lo políticament. En el text, els tres ministres asseguren que l’agressió “no és acceptable” i han alertat a Moscou que “pagarà el preu més alt” per les accions militars a Ucraïna. Per la seva banda, el canceller alemany, Olaf Scholz, ha dit en un comunicat que l’atac rus “no té justificació” i que és “irresponsable”. “Demanem a Rússia aturar immediatament l’acció militar”, ha dit Scholz en el que ha descrit com un “dia terrible” per a Ucraïna i “fosc” per a Europa.

Al seu torn, el president francès, Emmanuel Macron, ha qualificat l’atac de “guerra” i ha demanat a Rússia aturar “immediatament” les operacions militars a Ucraïna. “França condemna fermament la decisió de Rússia de fer la guerra a Ucraïna”, ha dit.

Publicitat

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha avisat que “Occident no es quedarà a l’espera” en una conversa amb el president d’Ucraïna, Volodymyr Zelenski, després de l’inici de l’ofensiva russa. Després, Johnson ha acusat el president rus, Vladímir Putin, “d’haver elegit el camí del vessament de sang i la destrucció”. “El Regne Unit i els seus aliats respondran de forma decisiva”, ha advertit.

Per la seva banda, el primer ministre italià, Mario Draghi, ha condemnat l’atac “injustificat i injustificable” i ha dit que treballa amb els socis europeus i l’OTAN per “respondre d’immediat amb unitat i determinació”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió