Dijous, 6 de maig de 2021 - Edició 1015
La República

Els assessors fiscals creuen que les ajudes públiques a les empreses són “massa pobres i poc decidides”

ACN Barcelona.-L’Associació Catalana d’Assessors Fiscals, Comptables i Laborals (ACAT) creu que les ajudes públiques que s’han destinat a les empreses afectades per la covid-19 són “massa pobres i poc decidides”. […]

Avatar
Agències 20/11/2020

ACN Barcelona.-L’Associació Catalana d’Assessors Fiscals, Comptables i Laborals (ACAT) creu que les ajudes públiques que s’han destinat a les empreses afectades per la covid-19 són “massa pobres i poc decidides”. En un comunicat emès aquest divendres, els professionals del sector sol·liciten a l’administració que actuï de forma “decidida i valenta” davant una situació que consideren “molt complexa” i demanen que s’apliquin propostes que vagin “més enllà de moratòries”. En aquest sentit, l’ACAT exigeix que es doni “més oxigen a les empreses” a través de “la rebaixa o flexibilització d’impostos i ajuts per a les empreses que hagin mantingut la seva estructura”. A banda, els assessors fiscals insisteixen que aquestes vies “són totalment possibles”.

Per l’ACAT una aposta més decidida per reforçar les ajudes permetria una sortida de la crisi econòmica “més ràpida i menys traumàtica”. De fet, en el mateix escrit recorda que el panorama actual fa preveure “una recuperació lenta i prolongada” i pronostica que sectors com l’hostaleria, el comerç o el turisme “podrien trigar com a mínim un any a recuperar-se totalment”.Per altra banda, l’associació recomana al sector empresarial “reinventar la seva activitat” per “intentar conservar l’estructura i no amortitzar llocs de treball”.