Dilluns, 28 de setembre de 2020 - Edició 795
La República

Els API catalans reclamen que la proposició de llei sobre lloguers sigui consensuada amb tots els agents del sector

ACN Barcelona.-El Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API) de Catalunya ha reclamat a la Generalitat que la proposició de llei sobre la contenció de rendes del lloguer sigui una […]

Avatar
Agències 06/08/2020

ACN Barcelona.-El Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API) de Catalunya ha reclamat a la Generalitat que la proposició de llei sobre la contenció de rendes del lloguer sigui una norma consensuada “amb tots els representants del sector”. En un comunicat, el nou president de l’associació, Joan Company, ha lamentat que la Conselleria de Justícia no els hagi transmès cap consulta “com experts en la matèria” i afegeix que la proposta és “precipitada i ineficient”. “Provocarà l’efecte contrari al desitjat, ja que molts propietaris no voldran llogar i, per tant, hi haurà menys oferts i disponibilitat de pisos de lloguer”, ha afirmat. En aquest sentit, Company emplaça al president Torra que accedeixi a una trobada amb les organitzacions del sector.

Segons els API, la problemàtica del lloguer s’ha d’enfocar “de fons en la seva integritat, amb coneixement de quina és la realitat del parc d’habitatges de lloguer i amb mesures que donin estabilitat al llogater i seguretat al propietari”.Les declaracions dels agents de la propietat immobiliària arriben després que el president de la Generalitat, Quim Torra, apostés per mantenir l’acord de la proposició de llei per regular els preus del lloguer, una mesura que s’ha treballat conjuntament amb el Sindicat de Llogaters i que compta amb el suport d’ERC, Catalunya En Comú Podem i la CUP. Tot i que inicialment JxCat també va donar suport al text, la formació va presentar una sèrie d’esmenes a finals de juliol amb l’objectiu de “millorar el text original” després d’escoltar altres sectors i el món local.

Relacionats