Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Els Amics de les Arts, convidats especials del Concert de Sant Esteve al Palau de la Música

ACN Barcelona – Els Amics de les Arts seran els convidats especials del Concert de Sant Esteve al Palau de la Música, que com és habitual tornarà a reunir de […]

Agències 01/12/2022

ACN Barcelona – Els Amics de les Arts seran els convidats especials del Concert de Sant Esteve al Palau de la Música, que com és habitual tornarà a reunir de manera presencial tots els cors de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau a l’escenari modernista el 26 de desembre, a les set de la tarda. Amb una temàtica marcadament nadalenca, i amb el lema ‘Fer camí’, el concert, concebut amb format televisiu, serà presentat per Carol Rovira. Juntament amb l’Orfeó, Els Amics de les Arts cantaran per primer cop davant del públic ‘Vides llunyanes’, la nadala que el grup ha llançat recentment enregistrada amb el mateix Orfeó. El concert torna a incorporar Adrià Aubert Blanch com a director escènic i es mostrarà amb les coreografies d’Anna Romaní.

Com és habitual, hi ha haurà una presència destacada de compositors catalans. D’una banda, es commemorarà el centenari del naixement de Manuel Oltra i per fer-ho s’ha encarregat a Andreu Diport un nou arranjament d’algunes de les nadales d’Oltra fusionades amb la ‘Cantata’ de Noël de Honneger.

També de Diport s’estrenarà l’arranjament de’ Laudate Dominum’ d’Arthur Honegger, que cantaran tots els cors junts al final del concert. L’Escola Coral estrenarà un arranjament del ‘Dimoni escuat’ de Daniel Alegret, membre d’Els Amics de les Arts, mentre que el Cor Jove cantarà ‘Glòria’, de Josep Ollé, un arranjament sobre un poema de Pons Ponç.

En clau internacional, l’Orfeó Català cantarà ‘The music of stillness’, d’Elaine Hagenberg, sobre un poema de Sara Teas. El Cor Infantil i German de la Riva interpretaran ‘Praise his holly name’, de Keith Hampton, mentre que el Cor de Cambra oferirà una original versió del ‘Fum, fum, fum’ en anglès arranjada per Howard Helvey.

El concert es clourà un any més amb ‘El cant de la Senyera’, l’himne de l’Orfeó Català amb tots els cors reunits a l’escenari i amb el públic participant del cant final.

La vetllada es retransmetrà en directe per www.palaudigital.cat, per TV3 i també per Catalunya Ràdio i Catalunya Música.

Nadal al Palau

Per tercer any consecutiu el Palau de la Música Catalana programa el cicle Nadal al Palau, que aquesta temporada inclou 14 concerts entre l’11 de desembre i el 8 de gener.

El programa inclou actuacions de l’Orquestra del Bach Collegium Barcelona, ‘El Messies’ de Händel, la ‘Missa solemnis’ de Beethoven, els concerts protagonitzats per la Simfònica del Vallès amb el Festival de valsos i danses, bandes sonores de John Williams, ‘El trencanous’ de Txaikovski i el Concert d’Any Nou, així com una oferta adreçada a les famílies amb ‘Twinkle, twinkle’, ‘Baby’s star’, ‘Visitem i experimentem el Palau’ i ‘BaBeBra & Mozart’.