Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Els ambientòlegs reclamen una revisió “profunda” del decret de renovables i més planificació territorial

ACN Barcelona.-El Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) ha demanat més planificació territorial en la implementació de les energies renovables a través d’una revisió del decret d’aplicació. El COAMB ha fet […]

Avatar
Agències 14/04/2021

ACN Barcelona.-El Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) ha demanat més planificació territorial en la implementació de les energies renovables a través d’una revisió del decret d’aplicació. El COAMB ha fet aquesta petició per carta a les conselleries d’Empresa i Coneixement, Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i a la de Territori i Sostenibilitat, així com a l’Observatori del Paisatge de Catalunya, a l’Institut Català d’Energia i a les quatre diputacions. En la carta s’expressa la preocupació pel fet que l’actual model “basat en un vistiplau força genèric a qualsevol projecte únicament condicionat a uns factors molt determinats”, que “fa que es posin en risc sever molts vectors ambientals i consensos territorials”.

Segons el COAMB la revisió del decret de renovables ha de ser “profunda” per tal de garantir que el desplegament d’aquestes energies “assegurarà un equilibri ambiental, econòmic i social” per anar a un escenari “menys perjudicial”. En paral·lel, el Col·legi ha posat en marxa el ‘Grup de Treball del COAMB sobre el model d’implantació de les energies renovables a Catalunya’ amb l’objectiu de desenvolupar tot un seguit d’accions enfocades a aportar solucions a aquesta problemàtica que va en augment.